Ulla, eiköhän aleta uudistuslinjalle?

ma 29.10.2012

Lapinlahden vasemmisto ry:n on pakko uudistaa. Uskon, että jotain tapahtuu, kun yhdistymme ensi vuoden alusta Varpaisjärven vasemmisto ry:n kanssa. Nimellisesti olen Lapinlahden vasemmisto ry:n puheenjohtaja, mutta keväällä heitin hanskat tiskiin.

Heitin hanskat tiskiin osin sen vuoksi, että olin uuvahtamassa - enhän oikeastaan ollut vielä toipunut eduskuntavaalimaratonista ja osin sen vuoksi, että tosiasiallisesti järjestöä johtaa ihan joku muu kuin nimetty puheenjohtaja. Huomasin myös jokakertaisesta lettuja vai puuroa -taistelusta järjestön kokouksissa, että en nauti täällä perinnevasemmistolaisten luottamusta.

Hannulan Ullan kanssa on ollut puhe, että alkaisimme kerätä ympärillemme sellaista punavihreiden uusvasemmistolaisten kerhoa. En nimittäin edes uskaltanut lukea Matista ja Liisasta juttua siitä, minkä konklaavin ehdokkaat ovat keskimääräisesti vanhimpia. Arvelen, että meidän ehdokkaamme.

Paikkakunnalle on muuttanut nuorvasemmistolainen pariskunta. Mitä tekee Lapinlahden vasemmisto ry? Pyytää pariskunnan miespuolta ehdokkaaksi. Hyvä, että delegaatio ei pyytänyt pariskunnan naispuolta vaalitilaisuuksien kahvinkeittäjäksi.

Kriisi olkoon mahdollisuus ja aloittakaamme kivulias sukupolvenvaihdos Lapinlahden vasemmisto ry:ssä.

Ai niin. Pääsin taas varavaltuutetuksi. Sain 27 ääntä ja Matti 20. Varavaltuutettuna elo sopii minulle hyvin. Pääsen taas pyrkimään tarkastuslautakuntaan. Olin tarkastuslautakunnassa viime vaalikauden. Sekin sopii minulle hyvin, sillä olemme nykyään enemmänkin toiminnan tarkastajia ja saamme haastatella joka kokouksessa viranhaltijoita.

Tarkastuslautakuntahan ei linjaa mitään, mutta aina voi kuiskia ja lobata.

Lisäksi tarkastuslautakunnan puheenjohtajalla Juha-Pekka Rusasella (kesk.) oli mukava tapa kutsua kokouksiin muitakin kuin pelkkiä johtavia viranhaltijoita. Esimerkiksi syksyn ensimmäisessä kokouksessa kuulimme lapinlahtelaisia järjestöjä sekä kuntayöntekijöiden pääluottamusmiehiä.

Suoran demokratian keinoja ja ihmisten osallistaminen on myös pikaisesti tutkittava. Vasemmistoliitossahan on suoran demokratian ryhmä, mutta se oli telakalla kuntaryhmän perustamisen vuoksi.

Pitää kysellä, milloin jälleen alamme suoralle demokratialle puolueessa. Huono äänestysprosentti kielii mielestäni siitä, että me emme enää usko edustukselliseen demokratiaan tai siihen, että pelkästään joka neljäs vuosi äänestämällä voi vaikuttaa. Kyllä me innostumme vaikuttamisesta ja osallistumisesta päätöksentekoon, jos meille annetaan mahdollisuus.

Sitä paitsi -mikä vika on yhden asian liikkeissä? Mikä vika on kyläkoulujen puolustamisissa? Mikä vika on siinä, jos lähiöiden ihmiset lähtevät liikkeelle oman terveysasemansa puolesta, kuten Helsingin Kontulassa?

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi