Luetaan taas Knausgårdia

ke 30.10.2012

Leonidin perunkirjoitus nytkähti taas vähän eteenpäin. Vien paperit perunkirjoittajalle jopa tänään. Arvelen, että kaikki laskut ovat tulleet.

Kys siirsi ultranopeasti sairaalalaskut perintään Intrum Justitialle. Mielenkiintoista. Näin Suomen köyhiä tosiasiassa kuppaavat pääomasijoittajat. Intrum Justitiaa noteerataan nimittäin Nasdaq OMX:ssä.

Tietenkin monen köyhän ruuhkautuneista sairaalalaskuista huolehtii kuntien sosiaalitoimi, mikä tarkoittaa verovarojen siirtoa pääomasijoittajille.

Mutta Kys toimii kuin teollisuuslaitos. Senhän näkee esimerkiksi kaikista sairaanhoitopiirin osavuosikatsauksista. Niiden kuvituksena on kiiltäviä lasiseiniä ja terästä. Hoidettavia kuvissa ei ole. Eikä kyllä hoitajiakaan.

Onneksi tämän vaalikauden jälkeen pääsen joutavanpäiväisestä kahvikerhosta nimeltä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin yhtymävaltuusto. Ainoastaan yhden kerran pienillä kunnilla koetti olla jotain sanottavaa. Kun koetimme vetäistä sairaanhoitopiirin johtoon Jouni Mutasta takaisin Lahdesta.

Jouni Mutasen kunniaksi on sanottava, että tämä tunnisti työhaastattelussaan sanan uusliberalismi. Valittu sairaanhoitopiirin johtaja Risto Miettinen näytti viattomalta kuin eilen munittu muna, kun kysyin samaa häneltä. Ei ollut kuullut kuuna päivänä.

Mutanen on ilmeisesti kuitenkin jonkinlainen mulkunderi. Ihmettelin, mitä Lahden lääkärivassari Antti Holopainen oikein kiemurteli, kun kyselin, miten Mutasella on Lahdessa mennyt. Mutanen lähti Lahteen kypsymään Kysin palkkajohtoon Siilinjärven kunnanjohtajan paikalta.

Toivottavasti joku joskus Kysin hallinnossa kyseenalaistaa jotain, vaikka tämän perintäasian. Ei tästä enää puutu kuin se, että Lapinlahden kuntakin siirtäisi perinnän pääomasijoittajien hallinnassa olevalle ylikansalliselle jätille.

Mukava oli taas lukea kirjailija Saara Henrikssonin blogia. Henrikssonkin tunnustaa lukevansa Knausgårdia. Vaikka kirjailijat muuta haluavat, en ainakaan minä voi mitään, että en lue Mielensäpahoittajaa, vaan Tuomas Kyröä lapinlahtelaisten porvarisrouvien kirjallisuuspiiriin.

Mutta Mielensäpahoittajaa ja ruskeaa kastiketta en piiriä varten lue loppuun. Minusta se vaikuttaa ylipitkältä ja -piimäiseltä vitsiltä. Kuten Alivaltiosihteeri, jota onnistuin kuulemaan sunnuntaina.

Taidanpa lahjoittaa Tuomas Kyröt Riitta Viialaisen Nestorinrannan lomamökkiläisten kirjastoon. Niinpä teen.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi