Jouko Kajanoja joutui vuokseni kaltevalle pinnalle

la 29.12.2012

Mielenkiintoista. Vasemmistoliiton punavihreän asiakirjan keskustelulistalla on ilmeisesti ongelma. Ongelman nimi on Pia Valkonen.

Ymmärsin näin, että kun Otto Bruun aloitti asiakirjakeskustelussa hieman sivuun vievän keskustelun itse puolueen uudistamisesta, sitä saattoi jatkaa, jos on Helsingistä, mutta keskustelua ei saa jatkaa, jos on jostain Lapinlahdelta. Ymmärsin, että Jouko Kajanoja on nyt kaltevalla pinnalla ja taas lähtee listalta keskustelijoita.

Jos on Helsingistä, saa sanoa, että puolueen keskustoimisto- ja aluetyöntekijät voitaisiin pannan määräaikaisiksi. Puoluekokous päättäisi heidän kohtalostaan.

Jos on Lapinlahdelta, ei saa sanoa, että riittää, kunhan vaikkapa piirissä puheenjohtajalle annettaisiin tarpeeksi eväitä johtaa poliittisia linjoja sen mukaan, mitä kenttä on mieltä, ja nykyisistä alueellisista toiminnanjohtajista tulisi piirisihteereitä. Lisäksi pohdiskelin sitä, että ainakin meidän kansanedustajamme täältä Pohjois-Savosta on kyllä tukka suorana matkalla kohti eliittiä, jos ei jo ole siellä.

Olin juuri keskittymässä punavihreän hyvinvointivaltion asiakirjan sisältökysymykseen osuuskunnista, kun minulle käytännössä sanottiin, että turpa kiinni.

Lisäksi kerroin listalla, että aiomme käsitellä punavihreän asiakirjaluonnoksen Lapinlahden vasemmisto ry:n kokouksessa vuoden alussa. Käsittelemme ihan uhallakin.

Mutta onhan se mairittelevaa, että Jouko Kajanoja Afrikasta kirjoittaa olevansa kaltevalla pinnalla. Nätisti ilmaisi tuon, että turpa tukkoon lörppö akka sieltä jostain ei-mistään. Menin hetkeksi nurin, mutta nousen taas kuin Stanka-Vanka, kilisevä neuvostonukke.

Kilisen vastaisuudessakin listalla - ja kaikilla listoilla. Ärräpäät olen jättänyt vähemmälle, kun on tämä blogi. Mutta pyydän aina ärräpäärynöitä klikkaamaan mua.

Leväsellä tehdään jäätelöä

Oltiin eilen Kuopiossa tyttöjen kanssa etsimässä kummien lähettämille joululahjarahoille rahareikiä. Jouduimme käymään myös Matkuksessa. Niin niin. Siellä Kuopion eteläpuolisessa ostoshelvetissä, jonka pihalle ei meinaa eri liikenneympyröistä päästä ilman kaapinkokoisten liikenteenohjaajien opastusta.

Sinne on pakko mennä, jos perheessä on logotietoisia esimurkkuja. Matkus on noussut vanhoille lenkkipoluilleni. Niille, jolle en saanut lasten isää suostumaan. Lasten isähän oksensi, kun näki VR:n Miilurannan vuokra-asuntojen valkeat seinät. Tälle tulivat mieleen ajat ennen Krestyä. Psihushka. Neuvostoajan hullujen huone, kun mies tekeytyi skitsofreenikoksi, jottei olisi joutunut neuvostoarmeijaan.

Liikenteenohjaajilla on Matkuksessa todella töitä. Joku on ideoinut Matkuksen eteen oikean liikenneympyräkarusellin.

Kauppakeskuksesta löytyivät samat Halpa-Hallit ja Henkka-Maukat kuin Iisalmestakin, joten se on nyt nähty. Toista kertaa sinne ei tarvitse mennä.

Jotain hyvää Matkuksessa oli. Se oli pieni Delico. Delico tuo herkuttelutuotteita Keski-Euroopasta. Herkuttelutuote hm, kuulostaa vähän uusliberaalilta, mutta maahantuojalla on pieni jäätelötehdas Leväsellä. Se on hyvä asia.

Delicolla on koju myös Kuopion kauppahallissa. Matkukseen asti pienjäätelötehtaan annoksia ei tarvitse mennä maistelemaan.

Sen sijaan herkuttelutuote tulee kyllä samasta konsulttien bull shit -bingosta kuin jätevesiratkaisut, kun ei haluta sanoa, että vessa.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi