Jyväskylässä eilen

to 30.1.2013

Jyväskylässä tapahtui eilen sellaista, mitä oli jo odotettavissa Joensuun yliopistossa perjantaina 18. tammikuuta, kun Dan Koivulaakso alusti Meille saa tulla -tilaisuudessa Li Anderssonin ja Marko Brunilan kirjoittaman Äärioikeisto Suomessa -kirjan pohjalta.

Nyt joudun nostaman hattua Ylen Aamutelkkarin Juha Hietaselle. Pidin Hietasta Tampereen opiskeluvuosinani - no, oikeastaan pienenä pojannappulana. Jalkapalloilijakin tämä bloginsa perusteella näyttäisi olevan.

Hietanen haastatteli tänä aamuna Itä-Suomen yliopiston rasismitutkijaa Vesa Puurosta eilisillan tapahtumista tiukasti, vangitsevasti, rauhallisesti ja asianmukaisesti. Jos vielä Ylen Ari Hakahuhta, jonka samaan toimittajatutkintopoikasarjaan, yllättäisi joskus journalistisesti, olisin tyytyväinen.

Ari Hakahuhdasta, Kari Peitsamosta ja Paavo Väyrysestä irtoaisi pidempikin merkintä, mutta jätän hautumaan.

Minä sain eilen Kysin neurologilta puhtaat paperit. Katsoimme aivojen magneettikuvat yhdessä tietokoneen ruudulta. Vasemman korvani takana ei kasva mitään. Muistikammiot eivät olleet kutistuneet, vaikka epäilin jo vaikka mitä aloittelijan alzheimerista lähtien.

Sen sijaan neuropolin sairaanhoitaja melkein tukisti minua. En ole verenpainelääkityksen aloittamisen jälkeen mitannut verenpainettani. Pidin itsestäänselvänä, että kaikki on kondiksessa, kun päänsäryt kerta hävisivät. Verenpaine oli politsekkauksessa koholla jälleen.

Nyt olisi vielä lusittava silmäpoli ja jaksettava näkökenttätutkimus. Tänään Ylä-Savon Kehitys Oy:hyn kehittämään.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi