Täst mie piän

ke 16.1.2013

Ilmoitin eilen Lapinlahden vasemmiston luottamuspaikkaneuvottelijalle Ari Turuselle asiani seuraavin sanoin: "Tapa, jolla hoidit neuvotteluja, oli perseestä!"

Sain vastauksen. Samalla mitalla: "Kuule, Pia, haista sinä paska!"

Tästä minä pidän. Valtataistelusta. Lapinlahden vasemmisto ry:hyn on palannut sähkö ja dramatiikka.

Ensi perjantaina Työväentalolla on luvassa mielenkiintoinen kokous kello 17.30 alkaen. Sieltä ei yksinkertaisesti voi olla pois. Nimittäin aivan vilpittömästi voin sanoa. Mitään Turusen Arin persujen apupuolueena meille ulosmittaamaa luottamuspaikkaa emme ole vielä keskenämme jakaneet.

Pikkuisen tuntuu siltä kuin vasemmistopuheenjohtajana ajelisin myyriä kolostaan, mutta onneksi ei kovin paljon.

Paras skenaario perjantain kokouksesta olisi, että eri junttaryhmät tulisivat talolle torvet soiden ja liput liehuen. Ja kokouksessa olisi vauhtia sekä vaarallisia käänteitä.

Epämiellyttävin vaihtoehto olisi sitten se, että paikalle raahautuu leipääntyneitä ihmisiä, jotka käyvät kokouksissa vain sen takia, että ovat tehneet niin viisi viime vuosikymmentä. Tietenkin myös toimintakonkarit ovat tervetulleita, mutta vain siinä tapauksessa, että avaavat kokouksessa suunsa.

Jos jälkimmäinen skenaario toteutuu, lupaan tuikata Suomen nuorimman Työväentalon tuleen kokouksen jälkeen - tarpeettomana. Tuleehan sitä tämän vasemmistopuheenjohtajan jollain keinon päästä edes jonkun päivän puheenaiheeksi.

Long play

Tänään ilmestyi ensimmäinen juttu kahdeksan tutkivan ja hitaan journalistin Long Play -kokoonpanossa. Käykääpä linkissä http://longplay.fi/parempaa_journalismia/

En nyt ehdi lukea Long Playn ensimmäistä juttua, sillä pitää kiirehtää ottamaan vastaan Mariaa, vessattaa tyttö ja alkaa tehdä chili con carnea. Toinen perheen pissis tulee kohta kampaajalta.

Ehdin vain hätäisesti klikata Long Playlle kannatusmaksua. Nauratti, kun sen jälkeen luin Hanna Nikkasen pääkkäristä seuraavan kappaleen: "Suomalaisessa poliittisessa kulttuurissa on aloja, joissa kasvualusta korruptiolle on pitkään ollut poikkeuksellisen suotuisa. Rakennusliikkeet, nuorisosäätiöt, eläkeyhtiöt – ja urheilu."

Niin. Tänään on suuri päivä. Erosin ammattiliitostani. Journalistiliitosta. Olen ollut Journalistiliiton jäsen 1990-luvun alusta lähtien. Kirjoitin perusteluihin, että tuloni tulevat tätä nykyä rakennusliikkeestä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi