Pia Valkonen

Maailmanparannuspajassa mietimme vähän työtäkin

la 20.4.2013

Tänään Lapinlahden Lastun tiloissa kello 18 alkaen Maailmanparannuspaja. Puolelta saa jo kasviskeittoa. Vasemmistoliiton puoluesihteeri Sirpa Puhakka on tulossa tilaisuuteen Siilinjärveltä.

Tarkoitus on puhua työstä. Tai konkreettisesti siitä, miten täällä maaseudulla oikeasti aiotaan elää. On meillä kaikenlaista vireillä ihan ilman puolueen puna-vihreää asiakirjaakin.

Printtasin juuri asiakirjan maaseutuosion. Sen on kirjoittanut vaasalainen vassari Harri Moisio.

Revalvaatio.org:ssa anarkisti Eeru Virén ja prekarisaatiotutkija Jussi Vähämäki ampuvat kovilla. Hyvä kysymys on, onko vasemisto enää työläisistä lainkaan kiinnostunut. Ja nimenomaan! En tarkoita työläisillä nyt haalariväkeä. Uustyöläisen tunnistamisen pitäisi vasemmistossa olla kovassa käynnissä.

Revalvoijien mukaan hallituksen kehysriihen merkittävin poliittinen viesti oli, että ainoastaan kapitalististen yritysten sisällä tapahtuva taloudellinen toiminta on arvoa luovaa ja yhteiskunnallisesti merkittävää:

"...Omaishoitajat, freelancerit, opiskelijat ja muut mikroyrittäjät painukoot vittuun! He eivät osallistu pääoman kasaamiseen. Edelleen sama laulu: vain vakituinen palkkatyö ja teollinen pääoma ansaitsevat kansalaisuuden." (http://www.revalvaatio.org/wp/vasemmisto-etsii-tyopaikkoja/)

Perustulo toisi helpotusta. Sen tulee kuitenkin olla riittävän tasoinen. Kuitenkin esimerkiksi Eero Heinäluoma (sd.) viimeisimmän Avun haastattelussaan teilasi koko perustuloajatuksen. Hänen mielestään perustulolla vain "puuhasteltaisiin" joutavia. Kannatan lämpimästi sitä, että koetetaan edes miettiä keinoja finanssikapitalismista irrottautumiseen.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi