Pia Valkonen

Pyysin siunauksen

ma 29.7.2013

Hyvä, että lähdimme eilen koko perhe Eeva ja Juhani Miettisen 125-vuotisjuhlille. Paikalla olivat Lapinlahden mukavimmat vassulit. Tosin Määtän Jouni ei ollut, joten minä ja Matti kuvasimme juhlia. Kulkuriveljeni oli kuninkuusraveissa. Mutta Sirkkunsa oli.

Meitä Sirkun kanssa naurattivat samat asiat, kuten näön huonontuminen, iän myötä lakoavat kuuloaistikarvat sekä se, että ne, jotka eivät ole tottuneet poimimaan roskia lattialta, eivät ole huomaavinaan vaikkapa servettiä jalkojensa juuressa, vaikka servetti olisi hälytyspunainen.

Ensin ajattelin, etten uskallta sanoa ortodoksiselle isä Mauno Röppäselle mitään. Kun tämä teki lähtöä ja kätteli juhlavieraita, pyysin minä ortodoksiseen tapaan siunauksen ja sanoin samalla, että tässä on yksi Kirkosta eronnut. Isä Mauno näytti kysyvältä. Ei ehkä tunnistanut.

Isä Mauno toimitti kodin pyhityksen meillä Alapitkällä, kun muutimme Pielavedeltä Lapinlahden Alapitkälle vuoden 2002 alussa. Meidänkin perheemme näyttää erilaiselta. Tytöt ovat kasvaneet ja perheen silloinen isä kuollut.

Vastasin kysyvään ilmeeseen, että niin pääasiassa Solean lakkauttamisen takia ja sen takia, että Aamun Koiton -päätoimittajavuotenani näin paljon sellaista, mitä en olisi halunnut niin läheltä nähdä. Jotenkin isä Mauno tuntui ymmärtävän. Lisäsin, että uskoani nämä eivät vähennä ja kuulun edelleen universaaliin Kirkkoon, joka on yhtä kuin maailmankaikkeus. Sen, että uskon maailmankaikkeuden olevan Kristuksen ruumis ja me seurakuntana sen pieniä osasia, kerroin jo tässä blogissa vähän aikaa sitten.

Isä Mauno lisäsi, että seurakunta ei edes kuvaa asiaa täydellisesti. Parempi olisi kreikan kielinen sana ekklesia, joka kuvaa asiaa yhteen kokoontumisena. Periaatteessa sana tarkoittaa kansankokousta, mutta sekin ehkä on liian raaka käännös. Ekklesia tulee verbistä kutsua ulos.

On näköjään irrottauduttava tietokoneesta ja mentävä ulos, jotta joutuisi/pääsisi kohtamaan oman kirkosta ulos kävelynsä.

Oikaisu

Sain oikaisun 23.7.2013 kirjoitukseeni otsikolla Belgiassa valmistetaan terveyssiteitä. Osuuskaupalla on Rainbow ja Keskolla Euroshopper. Euroshopper todella edullinen merkki, mutta vadelmaleivokset kuulema pahoja.

Leonidin haudallakäyntiä suunnittelin tekstarilla Tikkisen Hannelelle:

"Niin Leonid ei enää ole Puumalan uuden ruumishuoneen hyllyllä, kun suntio pani uurnan maahan to 23.5.2013. Kirkkoneuvosto päätti sallia hautamuistomerkin vasta to 30.5.2013, joten muistomerkkiä emme vieneet haudalle Leonidin 54-syntymäpäivänä 25.5.2013. Muistomerkki on edelleen meidän sireenimajassa. Jos Matti nostaisi sen kyytiin, voitaisiin viedä se Puumalaan, mutta suntion tarttis nostaa se autosta vege. Me ei siihen kyetä, kun se on veri hevi."

Hannele kysyi siihen, mitä ainetta hautamuistomerkki on. Vastasin, että täyttä rautaa.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi