Meijerin puheenjohtajaksi

Haasteellisessa tilanteessa!
Mutta pään sisus on nyt kuvattu

to 31.10.2013

Antin nimpparit näköjään. Onnea.

Olin eilen pään magneettikuvauksissa Kuopiossa. Tällä kertaa rasitin Lapinlahden kunnan erikoissairaanhoidon menoja vain kymmenellä minuutilla, sillä riitti, että aivojeni verisuonet kontrollikuvattiin. Viimeksi aivojani piti kuvata kaksi kertaa kauemmin.

Aivot ovat nyt sitten kuvatut. Jotain päässäni on joko migreenin, verenpaineen tai toistuvien TIA-kohtausten vuoksi tapahtunut. Istuin nimittäin Kysin röntgenin odotushuoneessa, vaikka olin ilmoittautunut hyvässä järjestyksessä, ja tuijotin kutsukirjettä. Kirjeessä luki, että kuvaus on 30.10.2013. Vaikka kuinka tuijotin kirjettä, en saanut selvää, oliko päivämäärä 30.10. vai 31.10.

Tällaisia hämminkejä minulle tulee joka päivä. Meinasin lisäksi saada aamulla paskahalvauksen. Perusteellinen aivoselvitys alkoi melko tarkkaan vuosi sitten, kun ajoin pihassa kahden tulipunaisen Hiltin työkalulaatikon päälle. Nyt se samat kauhulaatikot olivat levällään tuvassa.

Apposen auki, koska Matti lataa laitteiden akkuja. Ihan kuin olisivat ilkkuneet minua - pahuksen laatikot.

Pyysin Mattia viemään minut eilen röntgeniin. MRI-kuvaus ei tee ajokyvyttömäksi, mutta jotenkin onnistuin jännittämään kuvausta niin, etten miltei kyennyt pesemään takahampaita. Kun jännitän, oksennus ei ole kaukana. Kysin jälkeen piti käydä korttelimuseolla tsekkaamassa lautakatto.

Matti havaitsi lautakaton asennuksessa puutteita, jotka täytyy korjata, kun tehdään Rautalammin museon kirkkotalliin lautakattoa. Matti vähän murisi, että eilen olisi ollut koko syksyn paras katotekopäivä ja siinä sitä rouvaa kuskataan - Kysille sekä Varkauteen ja takaisin.

Saimme nimittäin spontaanisti päähämme, että lähtekäämme joutessamme käymään Varkaudessa, kun odottelimme musiikkikeskuksen lippukassan avaamista.

Korttelimuseolla luin Savon Sanomat, vaikka edellisten suurten henkilöstöpuhdistusten jälkeen olenkin boikotoinut lehteä. Nauroin rouva Jaana Martikaisen ruokayliölle. Se oli aivan mainiosti rakennettu.

Kirjoituksessa oli imua.

En ehkä olisikaan lukenut lehteä, mutta kannessa oli iso ja koskettava kuva äidistä, joka hoitaa nuorta naista, vaikeavammaista, tytärtään.

Iisalmen Sanomat ei uutisensa mukaan muutu vähempipäiväiseksi ja konsernin asettamat henkilöstöpuhdistukset hoidetaan eläkeputkella, jonkun nelipäiväistämisellä ja jonkun osa-aikaistamisella. Hyvä, hyvä, neuvottelijat! Tommi Turusen eilinen päivähoitokolumni oli myös hyvä.

Ihan kuin joku olisi ollut salakuuntelemassa, kun papatin subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta viime perjantaina vammaisneuvoston kokouksen päätteeksi. Latelin samat tekstit kuin Turunen.

Nyt meni liikaa kehumisen puolelle. Mitäs haukkuisin?

Ai niin, minusta tulee ensi vuoden alusta Meijerin seisakkeen tai siis toimintakeskus ry:n puheenjohtaja. Olisin mieluummin kyllä ollut hallituksen varajäsen ja sieltä ikään kuin syrjästä heitellyt ideoitani, näyttänyt happamalta sekä ylimieliseltä, jos ehdotukset eivät mene läpi.

Pitää varmaan laatia toimintakeskus ry:n luottamushenkilövalinnoista tiedote. Mitähän kertoisin. Hm, vaikka että uusi puheenjohtaja haluaa verkottua muun muassa olemassa olevien lapinlahtelaisten raittiusseurojen kanssa. Ehdotin jo, että voisimme kutsua Meijerille kylään Pällikkään raittiusseuran aktiivit. Ja sitten kutsua itsemme kylään Pällikkäälle.

Lisäksi uusi puheenjohtaja jatkaa itsepintaisesti Lapinlahden Meijerin Seisakkeen muokkaamista avoimeksi eurooppalaistyyppiseksi sosiaalikeskukseksi. Sellainenhan Seisakkeesta on tulossa. Väkisinkin.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi