Seuraava kontrolli kahden vuoden päähän

ti 19.11.2013

Onpa masentava keli. Väisälänmäen pihviemolehmätkin näyttivät tänä aamuna masentuneilta hyisessä vesisateessa.

Meijerin toimintakeskus ry:n asioista oli palaveri kunnantalolla hallintojohtajan kanssa. Palaveri oli huojentava. Asian käsittelyä jatketaan.

Maaseudun Tulevaisuus on käypä lehti tähänkin asiaan. Perheterapeutti Anna Lassila kirjoittaa Terveenä työssä -kolumnissaan otsikolla Narsismia vai yhteistyöongelmia (MT ma 18.11.2013) siitä, kuinka narsismin leimakirves heilahtaa helposti sellaisille, joiden kanssa yhteistyö ei ota sujuakseen.

Narsistinen persoonallisuushäiriä on melko harvinainen, mutta monella on narsistisia persoonallisuuspiirteitä. Olen sitä mieltä, että jos haluaa johtajaksi, täytyy olla valmis tunnustamaan, että johtajapersoonallisuus on yhdistelmä aika monesta epämiellyttävästä luonteenpiirteestä.

Ensinnäkin täytyy unohtaa se, että ehkä joskus on kuvitellut itsensä miellyttäväksikin ihmiseksi. Ja sitten täytyy hyväksyä, että myös itsessä on narsistisia persoonallisuuspiirteitä.

"Organisaatiossa johtamisen tyyli ´valuu´ ylhäältä alaspäin eli koko työyhteisö hyötyy johdon työnohjauksesta. Miten työpaikalla puhutaan työkaverille? Onko kaikille selvää, mitkä työn tavoitteet ja arvot ovat? Miten riitatilanteet ratkaistaan? Onko työtä liikaa? Konkreettiset kysymykset selkiyttävät tilannetta ja avaavat väylän asialliselle, vastuulliselle puheyhteydelle." (Anna Lassila MT ma 18.11.2013)

Tässähän sitä ollaan. Mutta tästä sitä on päästävä eteenpäin. Kuten Tapani Tölli sanoi: "Siitä on lähdettävä, että tähän on tultu." Asiat ovat kyllä solmussa, mutta jospa ne nyt ratkeaisivat.

Kysin pääasioiden lekurilta tuli soitto. Aivoverisuonipussi ei ole suurentunut. Seuraavaksi pää kuvataan vasta kahden vuoden päästä. Helpottava tieto ja nyt istun tässä polvet tutisten. Henki kulkee taas.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi