Pia Valkonen

Schatz, Soini ja politiikan sisällöt

ma 24.2.2014

Nukuin eilisen Roman Schatzin Maamme-kirjan päälle yli yön ja tulin siihen tulokseen, että Timo Soini (pers.pj.) radiohaastattelussaan suorastaan tyrkytti politiikan sisältöjä, mutta ne eivät Roman Schatzille kelvanneet.

Olen blogissani useasti mollannut liikenneministeri Merja Kyllöstä (vas.) ja sitä, että hänen naistenlehtihaastatteluissaan ei puhuta juuri lainkaan politiikkaa. Niissä useasti puhutaan siltä, miltä asiat näyttävät. Asiathan näyttävät siltä, että meillä oli ministerinä kaksi hassun hauskaa pörrötukkaa, Kyllönen ja Krista Kiuru (sdp), jotka elähdyttivät ministeriötään hiimailemalla ympäriinsä villasukissa.

Schatz aloitti Soinin kanssa lupaavasti. Hän siteerasi Die Spiegeliä, jonka mukaan Timo Soini olisi EU:n seitsemänneksi vaarallisin mies. Se siitä. Alun jälkeen haastattelu olikin sitten imelää lätinää. Molemmat naureskelivat kaikkitietävänä kaikelle.

Esimerkiksi eurosta Soini sanoi, että hänellä ei ole sinänsä yhteisvaluuttaa mitään vastaan, mutta sitä on, mitä euro on tehnyt Espanjassa, Portugalissa ja Kreikassa. Schatz ei tarttunut täkyyn, vaan siirtyi johonkin joutavaan aiheeseen.

Kun Soini sanoi, että hän on arvokonservatiivi, joka kannattaa julkista terveydenhuoltoa, Schatzin olisi pitänyt kysyä, että mitä se tarkoittaa käytännössä. Mutta eiväthän toimittajat tee kotiläksyjään. Schatzin olisi pitänyt lukea haastattelunsa pohjaksi persujen kaksisataasivuinen kuntaohjelma:

http://www.suomenperusta.fi/wp-content/uploads/2014/02/Kunnat-kuntoon_pdf11.pdf

http://sakutimonen.com/2014/02/oikealta-ohi/ Linkki löytyy myös juukalaisen intelligentin Saku Timosen blogista.

Soinin viittaus puolueeseen, joka ei voi olla kuin punakaarti, jäi myös ehkä epäselväksi, ellei ole ottanut selvää Suomen sisällissodan vaiheista. Heikki Ylikankaan Tiessä Tampereelle kerrotaan, kuinka punakaartilaiset eivät ottaneet todesta harjoituksiaan. Kuulema harjoittelevat punakaartilaiset törmäilivät Näsijärven jäällä miten sattuu ja komentajat naureskelivat.

Niinpä kaikesta seurasi teurastusten teurastus, jonka lahtarit hioivat huippuunsa sisällissodan jälkeisillä keskitysleireillä.

Jos Schatz olisi haastattelun punakaartikohdassa tehnyt kotiläksynsä, hän olisi kysynyt, mitä puheenjohtaja hauskalla heitollaan tarkoittaa. Puheenjohtajahan tarkoittaa sitä, että jos nyt olen oikein ymmärtänyt raportteja persujen viimekesäisestä väen kokouksesta Joensuusta, ovat persuparat puolueena vielä niin yllättävästä valtaannousustaan sekaisin, että mitään todellista kollektiivista ohjelmatyöskentelystä ei voi puhuakaan.

Alajärven Kirsi Pesonen löytyi myös sekä facebookista ja netistä. Kirsin vaiheita voi seurata seuraavasta linkistä: http://tinanimby.blogspot.fi/2014_02_01_archive.html

Voi, että ihailen tällaisia ihmisiä. Kirsi Pesonen sai koko Järvi-Pohjanmaan perseelleen, kun jätti viime syksynä vakiviran ja ryhtyi sekä hunajantuottajaksi että käsityöyrittäjäksi.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi