Toveri Vaskonen ja Helenansa kävivät

Menivät meiltä Meijerin vallankumouskeskukselle

piirakalle, teelle ja Marxille

ma 21.4.2014

On jo jonkinlainen perinne, että Joensuun SKP-toveri Martti Vaskonen ja Helenansa käyvät meillä, kun ajavat Helenan koti-Nivalasta Joensuuhun. Yleensä tekevät Nivalan-reissun joulun tienoolla. Tänä vuonna olivat liikkeellä pääsiäispyhinä.

Varasin vieraille sitruunakakun. Sellaisen sai Riistavedeltä Vartialan suoran Seolta. Kävimme pääsiäislauantaiajelulla siellä suunnalla. Jännevirran sillan jälkeen mietimme, mitä kuuluu Puitinlahdentien mukaville asiakkaillemme ja Vartialan suoran alkupäässä sanoin, että jarruta huoltiksella - sieltä saa kotitekoista munariisijauhelilihapiirakkaa.

Olisi ollut myös tuorepaistettuja karjalanpiirakoita ja munavoita, mutta ostin meille Riistaveden Seon erikoiset. Sama yrittäjä oli huoltiksella varmasti myös 1990-luvulla, jolloin söin Riistaveden Seon erikoisen ensimmäistä kertaa. Yksi viipale piirakkaa on niin tuhti, että se käy lounaasta.

Tiskillä oli vielä jäljellä yksi kuivakakku. Sitä säästelin pyhien ajan toveri-Vaskosen pariskunnalle. Vähän oli kakusta lohkottu eilen. Itsekin taisin olla kakkua maistamassa.

Toivat Kiuruveden-pysähdyksestään tuliaisiksi Arctic Milkin munajuustoa. Paketissa luki, että parillajuustoa, mutta tulimme siihen tulokseen, että sitä voi syödä pariloimattakin. Kiuruveden parillajuusto muistutti hämäläistä Ilves-juustoa.

Arctic Milk on aloittanut Ypäjällä, mutta näkyy kotisivujensa mukaan keskittäneen tuotantonsa Kiuruvedelle vuonna 2011. Laskutusosoite Arctic Milkillä on edelleen Forssaan, mistä tuli mieleen, että huomenna Kiuruvesi-Lapinlahti-Siilinjärvi -rundin tekee Forssan teurastaja Janne Nieminen.

Lapinlahden torilla Janne Nieminen, vas:n EU-ehdokas, on kello 13-15. Matti ei taaskaan pääse telttatalkoisiin, sillä tänä iltana on lentotuntinsa.

Sitruunakakkutarjoilun jälkeen ohjasi Joensuun-vieraat Meijerille. Meijerillä oli onnistuneesti tänään Ylä-Savon työväen raittiusyhdistyksen tapaaminen piirakan, teen ja Marxin merkeissä. Toveri Vaskoselta kuulin, että poikansa Viljami on saanut juuri toisen pojan ja on palannut Joensuuhun. Viljami on Itä-Suomen vasemmistonuorten töissä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi