Nationalismista Alanyassa

ti 8.4.2014

HEI TAMA TOISSAPAIVAINEN TEKSTI LOYTYIKIN TURKKILAISELTA HAKUKONEELTA. INTERNETIN MAAILMA ON IHMEELLINEN - HM, JA EPAILYTTAVA.

Koetin tanaan selvittaa, miksi minua niin kiinnostavat parvekkeilta roikkuvat Turkin liput ja Kemal Ataturkin kuvat. Niita loytyi tanaan useampi.

Selvitin, etta se olisi vahan sama kuin Timo Soinin jattilaiskuvien ripustaminen parvekkeilta. Tai oikeastaan Veikko Vennamon, silla kumpikin on kuollut. Kemal Ataturk, kuten Veikko Vennamokin, lienee edustanut populismia, joka pohjaa modernisaation vastustukseen. Toisaalta Kemal Ataturk sekularisoi Turkin, mutta jotain menneisyyden suuruudeen ihannointia kemalismiin liittyy.

Tyovaen akatemian sivuilta tallainen siivu:

Vaikka (Mustafa Kemalin) uudistukset tapahtuivat vikkelästi, ne näkyivät aluksi lähinnä kaupungeissa. Useat tavallisen kansalaiset eivät pitäneet uudistuksista, ja siksi kemalistit perustivatkin autoritaarisen hallintorakenteen, jonka demokratia oli muodollista. Osmaneilta omaksuttiinkin eliitin asennemaailma, johon kuului valtiokeskeinen yhteiskuntakäsitys ja elitismi.

En loyda taalta hotellin turkkilaisilta nappiksilta lainausmerkkeja, joten menkoot ilman. Aan ja oon pilkkuja myoskaan ei ole.

Koska minulta loppuu nettiaika tuotapikaa, naputan tahan nopeasti linkin: http://politiikasta.fi/artikkeli/timo-soinin-populismin-kieli-sodan-jalkapallon-ja-raamatun-metaforat

Timo Soinin populismi on niin sanottua uutta populismia, joka on sekoitus seka protesti- etta identiteettipopulismia:

Uuden populismin edustajien kuten Soinin – samoin kuin myös Berlusconin – sanoman voisi tulkita siten, että tavoitteena ei ole logokseen eli järkeen vaikuttaminen, vaan johtajien seuraaminen.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi