Pia Valkonen

Ei tullut superortodoksia

pe 30.1.2015

Onnea kaikille anteille, jotka tänään syntymäpäiväänsä viettävät - ja muille kanssa. Irjoille ja Alleille huomenna.

Ei tullut minusta eilen superortodoksia. Torvet soiden ja takin liepeet lepattaen hyppäsin eilen illalla Sitikkaan ja kaasuttelin kohti Pielavettä ja Petrun kirkkoa, jossa lasten isä oli ammoin isä Jyrki Ojapellon ponomarina.

Pääsin kirkon eteen. Onneksi ortodoksisten pyhäkköjen edessä on ilmoitustaulu. Ehtoopalvelus oli Pielavedellä ollut toissa päivänä ja eilen oli akatistospalvelus Siilinjärvellä. Ajoin vähän nopeusrajoituksia hipoen, mutta kuitenkin lahoa pakoputkea, joka ensi tiistaina uusitaan, jos Luoja suo, varoen Goergios Voittajan kirkolle.

Kirkko oli jo pimeänä. Joitain autoja kirkon ja salin pihalla oli, mutta ovet olivat kiinni. Akatistospalvelus taitaa olla aika lyhyt, kun en taaskaan ehtinyt kuin hatun jakoon. Mutta ei hätää. Sain matkalla monia asioita hoidettua. Soitin Lapinlahden Venäjä-seuran rahastonhoitajalle, että onko meillä rahhoo vuosikokousilmoituksen lehteen painattamiseen. On, on! Ja saattaa olla vielä Suuren Neuvostoliitto -seminaarin järjestämiseenkin yhdessä Iisalmen Venäjä-seuran kanssa.

Tosin Iisalmen Venäjä-seura ei seminaarista vielä tiedä, sillä asia on neuvoteltu vasta toveri Vanhemman Huoneenraketantajan ja Ylä-Savon subcomandante Marcosin välillä. Minä sain tietää neuvotteluista vahingossa sähköpostitse. Aimo Minkkistä on seminaariin ajateltu ja jotain toista, jonka nimeä en muista.

ViPun Ville Rantanen aatehistorioitsijanakin olisi semppaan passeli. Ville Rantanen on pitänyt Iisalmessa lyhyen noin 15 minuuttia kestävän tiivistelmäesitelmän siitä, kuinka ennen Stalinin puhdistuksia Neuvostoliiton (kirjoitin ensin, että Venäjän, niin on NL unohtunut) kommunistinen puolue sisälsi kaikki puoluekentän kirjot.

Sitten soitin Pentti Pärnäselle, ovatko Kuopion vanut vanuhtaneet tai vanuttuneet. Pentti Pärnänen ei koskaan ole mikään vanu ollutkaan, mutta lupasi selvittää asiaa ja sen, onko Iisalmen KTK-sempan yhteydessä Kuopion nuorten taloustieteen ystävien samantyyppinen tilaisuus Kuopiossa.

Soitin minä Koskelan Jussillekin, mutta ei vastannut. Sekä kävin naulaamassa vanhalla tikkataulun tikalla yhden teesiluettelon erään ihmisen kuistiin. Tämä ihminen huolestuttaa minua, sillä puhelimensa ei ole ollut päällä viikkosotalla. Anteeksi muuten näin virtuaalisesti, tikan siivet murenivat käteeni. Ei ollut tarkoitus hajottaa esinettä.

Pitää käydä talolla tänään tsekkaamassa tilanne, onko kukaan huomannut, että kirjoitin hankeen isoin kirjaimin:

"PIA KÄVI. PIA KÄVI. PIA KÄVI."

Sekä varmuuden vuoksi vielä auton tuulilasiin.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi