
su 5.4.2015
Voi, miten pidänkään tästä IPU-porukasta. Tätä vain ei voi selittää. Puolueen puheenjohtaja Antti Pesonen on kuulema Euroopan puoluejohtajista toisiksi ujoin. Kaikkein ujointa puoluejohtajaa ei mainittu, mutta ehkä hän ei ole Suomesta.
Antti Pesosen veli on Raimo Pesonen, kirjailija, jolta on hiljattain tullut Likeltä ulos kirja Nato hampaankolossa. Ostin kirjan eilen Iisalmen IPU-tilaisuudessa, mutta menetin sen saman tien Heikkisen Aarolle. Sanoin, että lue sinä ensin tämä ja tuo sitten minulle, minulla on kesken nigerialainen Chimamanda Ngozin Adichien Kotiinpalaajat.
Raimo Pesonen oli paneelissa Tampereella yhteiskunnallisen kirjallisuuden päivillä syksyllä 2013. Hannu Taanila oli sanonut Natosta hampaankolossa, että se on saatanan hyvä.
Eilen Iisalmen Ladun kerhotilaan oli ahtautuneena sekä IPU:n eduskuntavaaliehdokkaita että äänestäjiä. Enempää ei olisi mahtunutkaan ja ehdokas Liisa Kylänpään kanssa naurettiin, että jos mumetsia alkaa pukata sisään ovesta päntiönään, otamme käyttöön tuomani pahvimukit. Kahvia keitin kosolti, mutta Ladun suloisia ruiskukkakahvikuppeja oli rajallinen määrä.
Liisa oli tilaisuutta varta vasiten tehnyt luomumehua ja minä metsästin S-marketista Kiuruveden leipomon kuivaa kakkua. Kiurun leipomon kuivakakkuja myydään näköjään vain Kotiväylässä, joka sekin nyt vaihtaa kauppiasta. Toivottavasti uudella kauppiaalla on samanlainen lähiruokalinja kuin nykyisellä. S-Marketista löytyi hartolalaisen Vuohelan Herkun gluteiiniton kakku sekä räyrinkiläisen K. Leivon Leipomon Ameriikan serkku -keksejä.
K. Leivon leipomo leipoo jo ties kuinka monennessa polvessa. Tämmöisen löysin netistä: "K. Leivon kahvileipien salaisuus saapui leipurimestari Lindströmin ja hänen pullapeltiensä mukana Pietarin ja Helsingin kautta Pohjanmaalle talvella 1894. Tultuaan suomalaisseudulle Lindström otti käyttöön Leivo- nimen. Eemelin poika Paavo Leivo haki työkokemusta monenlaisissa töissä työskennellen mm. Sortavalassa rautakaupassa. Mutta isän yritysidea oli mielessä ja niin hän tuli Kauhavalle ja perusti leipomon sinne 1927."
Vuohelan Herkun on perustanut Pirkko Hämäläinen. Vuohelan Herkku aloitti maatilan sivuelinkeinona ja keskittyi gluteiinittomien leipomusten valmistukseen, kun yrityksen perustaja sai keliakiadiagnoosin.
IPU-laisissa viehättää juuri sitkeä pienyritteliäisyys. Sekä elinkeinoissa että poliittisessa toiminnassa. Vaikkei kukaan arvosta, yritetään kuitenkin. Puheenjohtaja Antti Pesonen sanoi, että jokainen puolue on ensin ollut pieni. IPU:n avulla näkee ihmisiä laajemmastakin piiristä. Ei aina iänikuisia vasemmistolaisia vellomassa stalinismiprojisoinneissaan.
IPU ja Nato ja Kaahee Kaakinen
Iisalmen IPU-ehdokas Timo Repo taisi olla se, joka käänsi keskustelun Natoon. Hän huomautti, että Venäjä on reagoinut jo nyt Suomen ja Naton isäntämaasopimukseen avaamalla uudestaan Ala-Kurtin sotilastukikohdan Murmanskin alueella Kantalahdessa.
Eilen pääsin kuulemaan myös aktiivireserviläistä, joka todensi ViPu:n Mikael Palojärven sanomaa siitä, että reserviläisjärjestöissä ollaan Nato-vastaisia ja sotilaallisen liittoutumattomuuden puolesta. Reserviläisjärjestöaktiivi kertoi, että kaikki aktiiviupseeritkaan eivät ole Nato-voideltuja, vaikkakin Suomen Armeijan ylin johto on valittu Nato-yhteensopivaksi.
Varkauden ehdokas Mauno Ruuskanen toi esille sen, että Suomen armeijan käsiaseet on nyt ostettu Belgiasta. Ennen ovat kalashnikov-pohjaiset suomalaisvalmisteiset rynnäkkökiväärit kelvanneet. Koko Nato-kuviohan on pitkälti USA:n aseteollisuuden lobbausta. Miksi USA ei suuntaa aseteollisuuteen panemia varojaan oman yhteiskuntansa kehittämiseen - oman maan kansalaisten köyhyyden poistamiseen ja romahtavan infrastuktuurin uudelleenrakentamiseen?
Antti Pesonen toi tilaisuudessa esille, että IPU:n aktiivit suomensivat vapaaehtoistyönä Naton ja Suomen isäntämaasopimuksen (MoU - Naton ja Suomen yhteisymmärryssopimus): http://ipu.fi/yhteisymmarryssopimus-mou-suomeksi-versio/
Naton ja Suomen MoU on saatavissa puolustusministeriönkin sivuilta englanniksi. Suomeksi en sitä löytänyt. Epävirallisen käännöksen puolustusministeriöstä voi kuulema saada, jos pyytää sähköpostilla. IPU:n Outokummun ehdokas Petri Montonen kertasi, kuten meitä IPU-Tupabrunssilla Riikka Söyringin ja Heikki Lätin luona Heinävedellä muistutti, että Suomen ja Venäjän vuonna 1992 solmittu valtiosopimus on yhä voimassa.
YYA-sopimus menetti legitimiteettinsä, kun Neuvostoliitto lakkasi olemasta. Sen sijaan 20.1.1992 Suomi ja Venäjä solmivat sopimuksen Venäjän federaation ja Suomen valtion välisten suhteiden perusteista. Eduskunta hyväksyi sopimuksen 22. toukokuuta vuonna 1992.
http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1992/19920063
Sopimuksessa sanotaan muun muassa näin: "Sopimuspuolet eivät käytä eivätkä salli aluettaan käytettävän aseelliseen hyökkäykseen toista sopimuspuolta vastaan."
Kaikissa tilanteissa isäntämaasopimuksen pykälät voimassa
Puheenjohtaja Antti Pesonen kehotti kiinnittämään huomiota sopimuksen kohtaan: "Tämän yhteisymmärryssopimuksen pykälät ovat voimassa rauhan, hätätilan, kriisin ja konfliktin sekä kansainvälisen jännitteen aikana, kuten isäntämaa ja NATOn johto yhdessä määrittävät."
Isäntämaa, tässä tapauksessa Suomi, antaa siviili- ja sotilastukea rauhan, hätätilan, kriisin ja konfliktin aikana. Jäikö jokin olosuhde tuosta pois? Ruotsissa Naton isäntämaasopimus käsitellään eduskunnassa ja siitä on keskusteltu kuukausia. Suomessa sopimuksesta tahdotaan vaieta.
Viime keväänä Lapinlahden Venäjä-seura kutsui eduskunnan puolustusvaliokunnan jäsenen Jyrki Yrttiahon (vas.ry) puhumaan aiheesta Suomi, Nato, Venäjä. Yrttiaho kertoi, että on alkanut selvittää Satakunnassa, mitä kaikkea Nato-yhteensopivuus tarkoittaa. Hän ei maininnut tulevaa Isäntämaasopimusta tai MoU:ta nimeltä, vaan kertoi epäsuoraan, että Satakunnassakin ollaan panemassa toimeen sopimuskohtaa:
"Tämän yhteisymmärryssopimuksen tukemat NATOn sotilaalliset toimet saattavat vaatia monikansallisia tukitoimia lentokoneilta ja helikoptereilta, ja satamien tapauksessa kaupallisilta aluksilta ja sota-aluksilta. Isäntämaa tiedostaa, että tällaisten lentokoneiden, helikoptereiden, alusten ja niiden miehistöjen kulku isäntämaahan ja sen alueen kautta, tapahtuu yleisen kulkuvapauden puitteissa NATOn sotilaallisen toiminnan aikana. Isäntämaa hallinnoi ja kontrolloi kaikkia osa-alueita tästä kulkuvapaudesta."
Suomi, Nato, Venäjä -keskustelutilaisuudessa ei ollut ketään täkäläisestä Vasemmistoliitosta. Se tässä vassumussuporukassa suoraan sanoen vituttaa. Vaikka tarjoaisi tietoa kultalautasella, se ei kiinnosta. Vittu, paistetaan lettuja mieluummin.
Tässä syy, miksi ilmestyn aina sinne, missä voi kohottaa tietoisuutensa tasoa.
Esimerkiksi SKP:n Vastavirtafestivaaleilla viime syksynä Helsingissä Ruotsin vasemmistopuolueen kansanedustaja Torbjörn Enlund kertoi Ruotsin Nato-sopimuskuviosta seikkaperäisesti. Pitää vielä kaivella muistiinpanot, joita tein SKP-vastavirtafestareilla Enlundin alustuksesta.
Samoilta kekkereiltä pongasin IPU:n vaalipäällikön Elovena-Timo Isosaaren ja tässä sitä nyt ollaan. Kaaheesta Kaakisestakin, Susanna Kaukisestakin, puhuttiin. Koetin sanoa, että Kaaheeta Kaakista ei pidä ristiinnaulita. Hän toimii nyt jonkinlaisena peilinä edessämme ja samalla tekee blogikirjoituksillaan selväksi välejään Anarkistien eliitin, A-ryhmän, muun muassa Suvi Auvisen ja Antti Rautiaisen, kanssa.
[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]