Jukka Relanderin pitkä essee

Tilasin Demokraatin uutiskirjeen

ma 9.6.2015

Tilani vaihtelee. Meneekö loppuelämä näin, että joka toinen päivä toimintaa ja joka toinen päivä kuumetta? Virukseni vaikuttaa loputtoman elinvoimaiselta. Anna tuli nilkka paketissa Vaasan lentopalloleiriltä. Nilkka paketissa tyttö sinne lähtikin.

Lämminhenkisen vasemmistodemarin tähden tilasin Demokraatin uutiskirjeen. Ja sen vuoksi, että Demokraatin nettisivuilla oli näpäkkä juttu Timo Harakasta. Harakasta pääsen Jukka Relanderiin, jonka pitkän esseekirjan Ankkalinna ja lajien synty putkahti käteeni Matkuksen halpiskirjakaupan kaikkein alhaisimpien hintojen korista.

Harakka on editoinut Relanderin kirjan.

Ankkalinna ja lajien synty on aivan mainio. Ilman sitä en tietäisikään, kuka on Kai Murros. Tyyppi löytyi tänä aamuna fasistisen Sarastuksen nettisivuilta. Kai Murros oli tehnyt historian gradunsa Kiinan kansanarmeijan sodankäynnistä maolaisen ideologian ristipaineessa. Relanderin mukaan Murros oli kaikkea muuta kuin kiinnostunut sosialismista. Murros oli hurmaantunut väkivallasta.

Näin kirjoittaa Murros Sarastuksen sivuilla:

"Uskon että tuleva megatrendi hyödyttää meitä, eurooppalaiset nationalistit saavat pian voimakasta tuulta purjeisiinsa. Globaalin kapitalismin kriisin ruokkima maahanmuuton, rikollisuuden, terrorismin ja sosiaalisen romahduksen paine johtaa paradigmanvaihdokseen – perusteelliseen ja peruuttamattomaan älylliseen mullistukseen, joka muuttaa tapamme nähdä maailma ja paikkamme siinä."

http://sarastuslehti.com/2012/11/28/asenne-aseena-puhe-lontoossa-marraskuussa-2012/

Milloinkahan väärinajattelijan lempeä separatistisyleilijä Susanna Kaukinen ilmestyy Sarastukseen? Eihän Kaukinen ole muuta kuin elämöinyt maahanmuutolla ja ekologiselle romahduksella viime aikoina. Kaukinen on huvittava. Hänen johtopäätöksensä näyttää olevan se, että koska hänen kahlailemansa puolueet (Vasemmistoliitto ja IPU) eivät oikein ole Hänen Suuruudelleen tarpeeksi elinvoimaisen tuntuisia, Kaukinen on kääntynyt nationalistiksi.

Siis, että massat eivät voi olla väärässä. Koska kaikki ovat nationalisteja, täytyy vika olla maahanmuutossa. Tätä ajatuskiemuraa en jaksa olla ihmettelemättä. Kummaa populismia. Sarastus määrittää itsensä kansalliseksi ja eurooppalaiseksi, traditionalistiseksi ja radikaaliksi verkkolehdeksi. Sarastuslaiset kaivautuvat märisevään konservatiivipoteroon, kun pitäisi vihdoin toden teolla alkaa ruotia ja analysoida uusliberalismia.

http://www.kansanuutiset.fi/kulttuuri/kulttuuriuutiset/3377751/nykyajan-konservatiivi-on-valittava-vassykka

Olen ymmärtämäisilläni, mitä nämä sarastukselaiset ajavat takaa. Ihmiset tulee saada uskomaan romahdukseen. Niinpä niin. Kaukisen ekologisen romahduksen jankkaus on ollut jo pitkään aika vaivaannuttavaa. Kai Murros kirjoittaa seuraavasti samaisessa Lontoon-puheessaan:

"Kun taloudelliset, sosiaaliset ja etniset ristiriidat vain kasvavat modernissa maailmassa, meidän ovelin aseemme järjestelmää vastaan on nitistää kaikki toivo, jota ihmisillä vielä saattaa olla jäljellä. Ottaen huomioon maailman tämänhetkisen tilan ei ole kovin vaikeaa horjuttaa ihmisten luottamusta järjestelmään. Mutta meidän ei pidä tuntea huolta, ahdistusta tai epätoivoa tulevasta mullistuksesta, vaan ottaa se pelottomasti ja avosylin vastaan, tehdä aina selväksi että länsimaisten yhteiskuntien luhistuminen etnisiksi heimosodiksi vain palvelee asiaamme ja että se on kansallisen vallankumouksen välttämätön edellytys."

He haluavat kansallista vallankumousta. Kääk, minä en halua. Minä haluan lähidemokratiaa, mutta kansallinen vallankumous - ei kiitos! Heikki Patomäki sanoi kököttäessään meidän pikku Saabissa matkalla Rautavaaralta Kuopioon EU-vaalikamppailun tiimellyksessä, että näissä vaihtoehtopiireissä on aina sellaisia, jotka jotenkin hurmaantuvat väkivallasta.

Eihän tälle Murroksen paatokselle voi kuin hihittää. Jospa tämä onkin parodiaa:

"Meidän täytyy antaa vaikutelma, että nationalistit ovat laskelmoiva, juonekas ja kaikennäkevä ajatushautomo, jossa nerokkaat mielet laativat suunnitelmia ja strategioita tulevaisuutta varten."

Hihitykseni tässä kohtaa puhetta on jo hysteeristä:

"Mitään ei tapahdu ennen kuin ihmiset tietävät mitä he todella haluavat, ennen kuin heillä on unelma jonka puolesta taistella, tappaa ja kuolla, suunta johon marssia."

Kohta puheessa vilisevät veri ja suolenpätkät. Murros ajaa paneurooppalaista nationalismia, joka vastustaa Schengen-alueen ulkopuolelta tulevaa roskasakkia. Voi Jeesus, melkeinpä toivon, etten olisi käynyt Sarastuksen sivuilla.

Murros taitaa sittenkin olla parodikko. Toivottavasti on:

"Kansallisen vallankumouksen on oltava toinen seksuaalinen vallankumous, tai muuten se kuolee pois."

Kaukinen on kirjoittanut jossain kohtaa blogiaan siitä, miten tykkää valkoisesta naisen ihosta, nam, nam. Arvelin, että kirjoitus oli lähinnä provokaatio. Murros käyttää puheessan samaa ajatusta: "Meidän on alettava opettaa Euroopan nuoria rakastamaan itseään jälleen, meidän on saatava heidät ymmärtämään että valkoinen on kaunista ja eurooppalaisuus tarkoittaa viehättävyyttä, älykkyyttä ja seikkailunhalua."

Murroksella, kuten Kaukisellakin, vilahtelevat retoriset soturit ja susilaumat. Huhhuh.

Olemassaolon taistelu

Jukka Relander on tullut oikeaan johtopäätökseen jo kymmenen vuotta sitten kootessaan Ankkalinnan ja lajien synnyn. Hän oli katsonut luontodokumentteja ja tullut siihen tulokseen, että luontokin on oikeistolaistunut. Siinä missä meidän ikäpolvemme - 1960-luvulla syntyneet - katsoivat sir David Attenboroughin lempeitä luontodokkareita savannien asukkaiden perhe-elämästä, jota ainoastaan uhkaa ihmisen ahneus, nykyluontodokumentit esittävät eläintenkin elämän jatkuvana olemassaolon taisteluna.

Minäpä olen tätä jo Matille sanonut. En halua avata televisiota lauantai-iltaisin ennen kuin Ryhmä Pullman alkaa. Relander on sitä mieltä, että nauhoittaa nykyiset luontodokumentit yöllä aikuisten kauhukabinettikatsottavaksi ja katsoo lapsiensa kanssa amerikkalaisia väkivaltafilmejä: niissä sentään voittopuolisesti voi pienikin saada oikeutta.

Uusliberaalissa maailmassa ei ole yhteistyötä eikä meille tarjoillussa todellisuudessa välitetä siitä, että yhteisö selviytyisi pienimmin yksilövaurioin miettimällä yhteistä hyvää. Salatut elämätkin tarjoilee lapsille umpikieroa maailmankuvaa laskelmoidusti ja FremantleMedian ideologian mukaisesti vain nuoria ja kauniita nihilistejä vittuilemassa toisilleen.

Toivottavasti Maria oppii Salkkareista edes medialukutaitoa. Pitäisikö järjestää Salkkareiden katsojaiset, joissa koetettaisiin erottaa, onko yhdessäkään jaksossa edes pilkahdus ihmisten välistä solidaarisuutta, oikeudentuntoa tai lämpöä? On Salkkareissa nyt homosuhteita ihan kiitettävästi, mutta niistäkin näyttää puuttuvan lämpö, hoiva ja välittäminen.

Oikeistolaiset evoluutiobiologistit, kuten Richard Dawkins, ovat sitä mieltä, että geenimutaatioissa voimaan jäävät vain tarkoituksenmukaiset versiot. Heikot, huonot ja epätarkoituksenmukaiset muunnokset karsiutuvat olemassaolon taistelussa. Richard Dawkins on myös poistamassa uskontoja epätarkoituksenmukaisina jäänteinä menneisyydestä.

Niin. Uskonnothan ovat haitta barbaarien lailla etenevän uusliberalisaation tiellä. Jukka Relander ottaa esseeteoksessaan esille vasemmistolaisittain ajattelevan Stephen Jay Gouldin, amerikkalaisen paleontologin ja evoluutiobiologin. Hänen mukaansa eloonjäämisen periaate koskee kaikenlaisten olioiden selviytymistä, mikäli erityisiä vastoinkäymisiä ei ilmene.

Esimerkiksi me heikot, kapitalismin hitaalle kaistalle 1990-luvun alun lamassa jääneet akateemiset yhteiskuntapudokkaat saattaisimme vielä löytää ekologisen lokeromme tässä menestyjien Suomessa. Hallitusohjelman mukaan kaikkien tuntevat itsensä Suomessa tarpeellisiksi vuoteen 2050 mennessä.

(Tirskis.)

Tämmöisen suomennetun löysin Stephen Jay Gouldilta: "The Glorious Accident of Human Evolution in an Age of Bacteria - Ihmisen evoluutio, suurenmoinen sattuma bakteerien aikakaudella".

Susanna Kaukista pitää lukea - rivien välissä on asiaa - vaikka nainen onkin nyt hurmaantunut fasismin aatteesta ja jostain käsittämättömästä aivoakrobatiasta johtuen tullut siihen tulokseen, että maahanmuutto on länsimaat tuhonnut. Minä olen sitä mieltä, että hukka, geenihukka ja elinvoimahukka, meidät perii, ellemme anna mamujen tulla ja hedelmöittää lapsemme.

(Niin. Olin myydä Annan Alanyaan parista kamelista. Ei vainenkaan. Olisin mielelläni ottanut sieltä kotityöt hallitsevan vävyn, joka olisi tarpeeksi elinvoimainen ja yritteliäs elättääkseen meidän muotimeikkiprinsessan, joka ei vaikuta siltä, että haluaisi missään elämän vaiheessa edes vähän tinkiä elintasostaan.)

Kemppinen lakkauttaisi demarit

Oikeustieteilijä Jukka Kemppinen olisi valmis lakkauttamaan demarit, sillä demarit ovat tehtävänsä tehneet, kuten Ruotsalainen kansanpuolue: "Puoluetoimistonsa lisäksi SDP eli demarit voisivat jakaa jäljellä olevan aatteensa Vasemmistoliitolle ja huolenpidon työläisten eduista ay-liikkeelle."

Ihan mitä tahansa, kunhan vain muut osat Suomesta kuin kokoomuksen eri puisto- ja työläisosastot heräisivät koomastaan.

Kemppinen näkee, että suurimmat taistot käydään puolueiden sisällä. Ottaa esimerkin sodanjälkeisestä Maalaisliitosta. Helsingin maalaisliittoministerit olivat aivan toista maata kuin alkiolaiset maalla. (Taidan olla alkiolaisuuteen kallellaan.) Kemppinen sanoo hyvin: "Yksi kaunis päivä Keskustapuolue imaisee ympäristöongelmat omaksi asiakseen, ja sitten vihreät joutuvat vaihtamaan nimeään ja luopumaan nykyisestä kepun tunnusväristä."

Kemppinen nimeäisi vihreät akateemiseksi valiopuolueeksi. Tirskis: http://kemppinen.blogspot.fi/2015/06/teltan-tarpeet.html

Anne Berner, Libera ja lastensairaala

Tässä aamun kirjoitukseni Ärräpäät-sähköpostilistalle:

"Heips,

niin. Kiitoksia toveri Tanski. Suunnnitelmallisesta uusliberalisaatiosta on kyse tässä lastensairaalahankkeessa. Anne Berner on ollut Ajatuspaja Libera-säätiön hallituksen jäsen. Ja istunut muun muassa rahoitusyhtiö Soprano Oyj:n hallituksessa, joka on taustalla sellaisessa paskalafkassa kuin MIF eli entinen Johtamisopisto, joka tarjoaa samaa ikivanhaa uusliberalistista johtamispaskaa minullekin, mutta paketissa nimeltä ulkomaankauppatutkinto.

Kurssi alkoi haista jo ensimmäisellä opintokerralla. Opiskelimme asiakkuuksien hallintaa. Kuulin asiat elämässäni neljänteen kertaan. MIF vetää UEAT-koulutuksen samalla konseptilla kuin sitä aiemmat johtamiskoulutukset ja nyhtäisee kivat yhteiskunnan rahat mukanaan. Kun opiskelijat kyselevät, miksi meidän opiskeluistamme ei oikeastaan kukaan huolehdi, sanotaan, että tämähän on aikuisopiskelua. Mene sinne nettipohjaiselle opintoalustalle. Nettihän se meitä opettaa ihan ilman ihmiskontaktia. On itsestä kiinni, saako neljännestä kerrasta asiakkuuksien hallintaa enää mitään irti.

Olenkin miettinyt pitäisikö piruuttaan kuitenkin roikkua UEAT:ssa mukana. Kerätäkseni kaiken tiedonmurustelunkin siitä, mitä meille syötetään ja miten meitä kusetetaan.

Samaa lastensairaala-hyväntekeväisyysshittiä kuin Bernerin hellyttävä "Välitä söpöistä syöpälapsista ja saata julkinen sektori yksityisen sektorin vuokralaiseksi" -hanke on Rakennusteollisuuden lanseeraama uusliberalisaatiokarkelo Elinkaarihankemalli, jota Kuopiossakin nyt vaalitaan. Uusliberalismin perusidea on se, että kaikki yhteinen omaisuus on saatettava markkinaomistukseen. Dynamikkaa näettesen.

Pia"

Tässä Juhani Tanskin selvitys Anne Berneristä ja HUS:n lastensairaalan uusliberalisointihankkeesta:

"Stiftelsen Nya Barnsjukhusets Stöd – säätiö, joka on hankkinut keräysluvan. pyrkii nettisivuillaan antamaan kuvan, että rahat luovutetaan HUS:n lastensairaala -hankkeelle. http://uusilastensairaala2017.fi/medialle

Tiedotteissa ei kerrota, minne rahat menevät. Nettisivuille on harhautusmielessä linkitetty HUS:n dokumentteja, jotka antavat mielikuvan siitä, että rahat menisivät HUS:lle lastersairaaran rakentamiseksi.

Lastensairaalan rakennuttaa säätiön perustama keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö, joka vuokraa kiinteistön Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirille (HUS). Keräysluvassa todetaan: "Vuokralaisen muuttuessa kiinteistön käyttötarkoitus pysyy samana.... Kerätyt varat tulee käyttää vastaavaan käyttötarkoitukseen myös tilanteessa, jossa hanke ei lainkaan toteudu." HUS:n lastensairaalalle kerätyt varat voivat mennä yksityisellekin – hyvään tarkoitukseen!

Viranomaisten tulisi puuttua tällaiseen valehteluun. Joka tapauksessa toiminnan hyöty tulisi ottaa valtiolle ja HUS:n lastensairaalaprojektille.

En ota kantaa, pitäisikö keräysluvan saajia rangaista petollisesta toimista. Tukiyhdistyksen nettisivuilla on linkin INFO loppuun piilotettu linkki keräyslupaan, jossa kerrotaan, että säätiö antaa rahat kiinteistöyhtiölle, joka vuokraa kiinteistön HUS:lle.

Osa lahjoittajista uskoo rahojen menevän HUS:n käyttöön – kuten mainoksessa kerrotaan.

HUS ja valtio myöntävät yht. 80 m€ yksityiselle lastensairaalan tukisäätiölle.

Yksityisen säätiön tulisi antaa keräysrahat HUS:n sairaalahankkeelle – ei päinvastoin.

Keräysrahat menevät säätiön perustamalle Kiinteistö Oy Uusi Lastensairaala kiinteistöosakeyhtiölle (!)  Kataisen-Urpilaisen-Virkkusen-Huovisen sote-haikailun yksi tavoite oli HUS:n ja muiden sairaanhoitopiirien purkaminen.

Väkisin herää kysymys, onko tämän lastensairaalakiinteistön yksityistämishankkeen tarkoitus olla pilottikokeilu koko sairaanhoidon yksityistämiseksi.

”Valtionavustuksen keskeinen ehto on, että lastensairaalan toiminta on kaikilta osin luonteeltaan ei-taloudellista. HUS sitoutuu siihen, että sairaalaa käytetään vain julkisen terveydenhuollon piiriin kuuluvaan toimintaan eli terveydenhuoltolaissa sairaanhoitopiirien järjestämisvastuuseen kuuluvan julkisen palveluvelvoitteen toteuttamiseen. Valtionavustuksen ehdoissa lähdetään siitä, että mikäli asiassa syntyy avustuksen takaisinperintään johtava ristiriita, säätiöllä tulee olla mahdollisuus periä takaisinperittävät varat vuokralaiselta. Ehto liittyy EU:n valtiontukisääntöjen soveltamiseen. HUS:n ja säätiön kesken sovitaan tarvittaessa erikseen, että lastensairaalassa ei miltään osin harjoiteta yksityisen terveydenhuollon kanssa kilpailevaa toimintaa, joka voidaan tulkita valtiontukisääntöjen tarkoittamaksi taloudelliseksi toiminnaksi.”
Herää kysymys, onko tämän lastensairaalakiinteistön yksityistämishankkeen tarkoitus olla pilottikokeilu koko sairaanhoidon yksityistämiseksi!

Miten alleviivamaani sitaatin loppuosa tulisi ymmärtää? Säätiö = Stiftelsen Nya Barnsjukhusets Stöd
Vuokraaja = lastensairaala
Yksityisen terveydenhuollon kanssa kilpaileva toiminta = julkinen (HUS:n) terveydenhoito

Jos olisin ollut asettamassa valtionavun ehtoja, olisin kirjannut: mikäli asiassa syntyy avustuksen takaisinperintään johtava ristiriita, vuokralaisella(/HUS:lla) tulee olla mahdollisuus periä liikaa laskutetut vuokrat säätiöltä.
Jos olisin ollut ehdoista sopimassa, olisin kirjoittanut näin: lastensairaalassa ei miltään osin harjoiteta julkisen terveydenhuollon kanssa kilpailevaa toimintaa.”

Jos keräysvarat luovutettaisiin HUS:lle lastensairaalan rakentamiseksi, tällaista sotkua ei tarvitsisi kirjoittaa.

Olen yrittänyt toisella silmällä ja korvalla seurata projektia ja se tuo mieleen Kätilöopiston jutun 1961, jolloin Aarre Simonen ja V.J. Sukselainen tuomittiin ministerinä tehdystä virkarikoksesta ja virkavirheestä. Minusta Keskusrikospoliisin ja oikeuskanslerin tulisi selvittää ovatko edellisen hallituksen ministerit syyllistyneet rikoksiin."

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi