Pia Valkonen

Matti Pulkkisen muistoseura ry
perustetaan tänään Kajaanissa

la 4.7.2015

Hyvää Ullan päivää! Tänään Kajaanissa runoviikoilla perustetaan kirjailija Matti Pulkkisen muistoseura ry. Minulla on kokonainen kahvipussikassillinen kokousasiakirjoja tilaisuuteeen.

Kirjailija Simo Hämäläinen lupautui hallitukseen, mutta Päätalo-tutkija Ritva Ylönen ei, sillä hän lähtee pian joksikin aikaa maasta eikä halua sidoksia kotimaahan. (Onnellinen, välttyy jokailtaisilta televisiouutisten kokoomussulkeisilta!) Kirjallisuuskriitikko, novellisti Pentti Straniuskin on lupautunut hallitukseen. Tai niin ymmärsin. Pitää vielä tarkentaa tekstarilla.

Matti Pulkkisen muistoseura ry:n perustava kokous on Kajaanin runoviikkojen kylkiäisenä Kainuun Kaukametsä-kongressikeskuksen luokassa numero 308 tänään lauantaina 4. heinäkuuta 2015 kello 14 alkaen.

Eilinen merkintäni oli oma Ehdotukseni rakkausromaaniksi. Pulkkisellakin oli sellainen. Hänen Ehdotuksensa rakkausromaaniksi ilmestyi vuonna 1994, seuraavalla vuosikymmenellä kirjailijan aivoinfarktin ja afaasian jälkeen. Pulkkisen rakkausromaani oli minusta ja pastori-Raijasta raastavaa kertomaa kimuranttisesta ja lähivihan täyttämästä suhteesta. Tänään mietin, miksei kirjailija vain iskenyt omaksi ilokseen ja tuvanlämmittäjäkseen jotain lapinlahtelaista kulttuurimimmiä.

Ei kirjailija Pulkkinen tarvinnut ketään. Hänellä oli kumppaninaan alkoholi. Viimeisinä elinvuosinaan kirjailija oli kyllä tehnyt alkoholikumppaninsa kanssa sovun. Sitä piti olla veressä tietty määrä, mutta ei se ketään ulkopuolista haitannut.

Olen nyt kuin sika vatukossa. Posti toi eilen Jaan Kaplinskin Törmäyksen todellisuuteen ja Johannes Salmisen Varjon Kiasman seinällä. Salmisen kirjan minulle Huutonetin kautta lähetti joku salolainen Radio 88:n emeritus päätoimittaja Tapio Ärjyväinen tai joku sellainen Räjähteleväinen mamukriitikko.

Lähetin hänelle sekä maksun kirjasta että Heikki Patomäen Uusliberalismi Suomessa päivitetyn version pdf:nä. Lupasin järjestää kirjasta vielä tentin. Lueskentelin Ärjyväisen blogia jonkin aikaa. Mies kyllä lupaa omakuvauksessaan, että on pienen ihmisen puolella, mutta sitten blogissaan liikuttavasti paljastaa sen, miten suuri huoli hänellä on siitä, että suomalaiset ovat evoluution umpikujia.

Melkein perverssiyteen asti tyyppi julkaisee kuvia nuorista hyvännäköisistä ja elinvoimaisista afrikkalaisperäisistä miehistä. Tuli muuten outo olo; onko tämä mies ehkä kaappihomo?

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi