Pia Valkonen

Risto Simosen syy

la 8.8.2015

Tuvasta kuuluu hihkauksia. Enkä minäkään malta sulkea telkkaria, vaikka sieltä tulee urheilua. Kuortaneella on eliittikisat ja äsken oman henkilökohtaisen ennätyksensä heitti Simosen Risto Tohmajärveltä. Ylen urheilutoimittaja sanoi Ristoa sympaattiseksi nuoreksi urheilijaksi.

Se on aivan totta. Risto on aina hyvällä tuulella ja leikkisä.

On Riston vika, että meidän perhe seuraa silmä kovana vammaisurheilua. Tutustuimme Riston perheeseen kesällä 2010 Tatu ry:n leirillä Kunttarilla. Tatu ry on tapaturmaisesti loukkaantuneiden tai vammautuneiden lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä tukiyhdistys, joka järjestää leirejä myös syntymästään asti vammaisten lasten perheille.

Olemme lukuisat Tatu-leirit käyneet, mutta emme onnistuneet ystävystymään kuin Simosten kanssa. Simoset ovat jotenkin samanhenkisiä kuin me. Äiti-Ritva tuumasi tuossa meidän pihassa naama virneessä, että tämähän on kuin maalaispiha! Olemme käyneet Simosilla Kiihtelysvaarantien päässä Tohmajärvellä kaksissa perhejuhlissa ja jos meillä olisi ollut yhdetkin rippijuhlat, olisimme kutsuneet vieraaksi Simoset.

Eilen oli vähällä, ettemme olisi Marian kanssa kääntäneet Pielavedeltä auton nokan kohti Kuortanetta ja eliittikisoja.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi