Pia Valkonen

Kertakaikkinen ruumiillinen väsymys

pe 15.1.2016

Aloitin tänään isännöitsijäopinnot Ysaossa Iisalmessa. Ihan eri meininki kuin typerällä ja mahtipontisella MIF:n ulkomaankauppakurssilla, jossa opiskelijoiden ikään kuin piti pyytää anteeksi olemassa oloaan.

Tunnelma kurssilla oli hyvä. Osanottajat mukavia ja jopa puhuivat. Oli mukava käydä yhdessä syömässä. Oli yhteisiä puheenaiheita. Näin ei aina satu.

Tällä viikolla en ole iltaisin jaksanut mitään. Olen ollut ruumiillisesti väsynyt. Torstaina teippasin yhtä kerrostalon eteistä ja kylppäriä puoli päivää. Konttasin ja ryömin. Kun olin saanut urakan tehtyä, oli pakko oikaista selkä kylppärin lattiaa vasten, sillä selkälihakseni huusivat ja kiljuivat. Onneksi kukaan ei tullut silloin sisään. Rouva yrittäjä vetää lonkkaa. En itse asiassa vetänyt lonkkaa, vaan venytin selkää Herttuan kelakuntoutuksen ohjeiden mukaisesti.

Tätä ei usko kyllä kukaan, mutta olen jumpannut joka aamu kuntoutuksen jälkeen. Ihan kuin aivoissani kiertäisi veri ja vasen olkapää on ihmeparantunut. Epäreilua jotenkin, että pääsin olkapääkivusta näin helpolla. Kuntoutuslääkäri sanoi, että saa tehdä vain kolme pumppausjumppaliikettä kerralla, sillä muuten olkapää kipeytyisi entisestään.

Ensin tein kolme kerralla ja sitten kuusi. Vähitellen enemmän.

Olen kertakaikkisesti koukkuuntunut Kaarina Davisin kirjoihin. Olen nyt lukenut ahmimalla Toisinajattelijan päiväkirjan ja Irti oravanpyörästä. Mehän irtauduimme viime syksynä oravanpyörästä. Emme tietoisesti, mutta raksaliikkeen urakat vain loppuivat melkein kuin seinään.

Kaarina Davis listaa Irti oravanpyörästä -kirjassaan sitä, miten oravanpyörästä irrotaan. Äh, Matti tuli Pimua lenkittämästä ja Pressiklubi alkoi. -28 pakkasta Lapinlahdella.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi