Rakennustyömaalla

ma 11.1.2016

Annan suuri päivä tänään. Annan suuren päivän kunniaksi oltiin molemmat työmaalla: Anna kerhoa vetämässä ja minä olin raksatyömaalla avustavissa tehtävissä.

Elämäni ensimmäinen päivä oikeasti raksalla. Olen minä telineitä ollut purkamassa ja kasaamassakin, mutta tämä oli jotain ihan muuta. Mukavaa ja mielenkiintoista sekä samalla tuli mieleen, että työmaalta puuttuvat juuri niin sanotut matalan tuottavuuden työpaikat.

Minä olin tänään - ja ylihuomenna sekä yliylihuomenna - se, joka kulki harjan ja rikkalapion sekä teippirullien kanssa varsinaisten ammattilaisten vanavedessä. Matti sanoi lohduttavasti, että hyvä suojateippaus on enemmän kuin sata jänistä. Tutustuin myös siihen, miten tehdään suojaseinä vetskariovella varustettuna.

Opin enemmän kuin näinä kymmenenä vuotena konttorissa. Tänä vuonna tulee kymmenen vuotta siitä, kun aloin ottaa raksaliikkeen hallintohommia haltuuni.

Pahinta lienee tänään ollut kerrostalon portaiden ylös-alasjuoksu ja vielä pakkasessa. Ei kunto oikein kestä, mutta jospa se tästä. Unta ei ehkä tarvitse juurikaan ensi yönä odotella. Kerrankin on koko keho väsynyt eivätkä vain aivot.

PS. Kun valitin Ärräpäät-sähköpostilistalla sitä, että kipsipölyä on nyt suussa, käskivät Ärräpäiden raksamiehet ja muut alan ammattilaiset pitää suuta raksatyömaalla kiinni. Nerokasta! Sanoin tosin, että en ala. Suu kiinni työmaalla. Ei taida onnistua meikäläiseltä.

Olin meilaamassa sähköpostilistalle Olli Hietasen, Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuksen kehitysjohtajan tai jotain, kirjoitusta siitä, että ollaan vihdoin pääsemässä kapitalismin, utilismin ja empirismin saatanallisesta myllystä (Karl Polanyita vapaasti mukaellen). Ihan innostuin tästä: http://netn.fi/artikkeli/kestava-kehitys-paattaa-valistuksen-projektin

Hei, alkoi kiinnostaa, mitä Michael Laakasuo, kognitiotutkija, sanoi alkuräjähdyksestä ja maailmankaikkeuden tietoisuudesta ja sitten törmäsin Jukka Suuniityn blogikirjoitukseen, joka sanoi, että Laakasuon ohimenevä murahdus Prisma Studio -ohjelmassa on koko vuoden paras opetus, vaikka panpsykismi on tuttu juttu.

Mut lukekaa tämä Olli Hietasen, Turun yliopiston tulevaisuudentutkimuksen jonkun hepun kirjoitus siitä, millaisessa murrosajassa oikeasti ollaan. Esim. Heikki Patomäki on useasti sanonut, että käynnissä on massiivinen globaali oppiminen ja Immanuel Wallerstein sanonut, että kun tässä nyt minimissään 20 vuotta vielä kärvistellään tätä globaalia oikeistohegemoniashittiä, alkaa helpottaa.

Olli Hietanen kirjoituksensa lopussa tuumasi, että keskiajasta valistuksen aikaan siirtymään kului parisataa vuotta, mut kirjoituksensa alussa arveli, että nyt siirtyminen valistuksesta henkisyyden kauteen ei välttämättä kestäis niin kauan.

Kyl täs kaikki enkeliterapeutit ja muut hippipösilötkin sivus menee, jos kerta päästäisiin kapitalismista, utilismista ja empirismistä. Jee!

Pia

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi