Pia Valkonen

Kesäkavereiden perässä Hankoon

ja vähän Kasmirinkin

ke 10.8.2016

Me ollaan Matin kanssa molemmat karttahulluja. Meillä on varmaan kaikki Suomen GT-kartat ja joka hemmetin älyvehkeessä on jokin retki- tai muu karttaohjelma. Nytkin mies tuossa selaa Lounais-Suomen teitä sellaisen kartan avulla, joka ei ole taitoksistaan kulunut puhki.

Odotettavissa on mielenkiintoisia maisemia: Tammisaari, Luonnonmaa, Merimasku, Askainen, Louhisaari ja Uusikaupunki. Majapaikkaan Kristiinankaupunkiin menemme yöksi.

Se, miksi olemme täällä, on Annan ansiota. Tyttö vain alkoi puhua, että haluaa Hankoon. Lupasimme, että Hankoon voimme mennä, ja täällä vasta kysyimme, miksi. Olin saanut sellaisen kuvan, että Kasmirin laulun takia. Senkin vuoksi, kyllä, mutta enemmän kuitenkin Niemen siskosten ohjaaman ja käsikirjoittaman elokuvan Kesäkaverit vuoksi.

Kävimme jo kävelemässä hankolaisessa puistossa. Puisto hönkäili Pietarin henkeä. Nurmikko oli suurpiirteisesti ajettu ja sorsat olivat tuttavallisia. Puistolammessa, joka oli osin lumpeistunut umpeen, uiskenteli jotain limenvihreitä lokkeja, ihan kuin valelintuja. Hankolaiset hanhetkin olivat hyvinvoivan ja pulskean näköisiä K-Supermarketin parkkipaikalla.

Eilen söimme silakkaa aasialaisittain ravintola Makanassa. Kysyin äsken Matilta, mikä se sellainen Luonnonmaa on. Matti sanoi, ettei tiedä, mutta niin lukee kartassa - ja se on nähtävä.

Tässä Kasmir:

hankoon
helsinkiä pakoon soudan
hankoon
lippu mastoon
joo mä oon sun jacques cousteau
vadelmaveneellä
makeemmilla vesillä
hankoon
helsinkiä pakoon soudan
hankoon

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi