Kasper Pyry

Svetogorskilainen lumikoira

ma 13.2.2017

Maria sanoi, että hööh, hänestä piti tulla Pyry, jos olisi ollut poika. Tosin lasten biologinen isä ei olisi osannut lausua poikansa nimeä, sillä y-kirjain ääntyy venäläisillä Pjurju. Toisaalta Pyry olisi paremmin sopinut pojalle, jonka piti syntyä ensimmäisen suomalaisen aviomieheni kanssa.

Mutta ei syntynyt. Tunnetuin seurauksin.

Mutta nyt meillä on Kasper Pyry. Se pieree tuossa selän takana. Kasper Pyryn venäläinen nimi on Kasper, mutta eilen koiraa trimmatessa Annan kanssa, Anna keksi - varmaan elokuvasta Myrsky -, että Pyryhän tämä on. Pyry tai Pörrö takkuturkkinsa perusteella.

Kasperilta pörrö näyttää kyllä, se olisi ihan hyvä nimi, ellei se vääntyisi arkikäytössä Kassuksi. Ja Kassunhan pitäisi olla Kalervo Pelti Sutinen Kommandiittiyhtiö. Anna ei pidä Kassu-lempinimestä ollenkaan. Se hänen mielestään kuuluu jonnekin 1800-luvulle.

Tällaisen raportin annoin tänään ystävättärelleni:

"Olisi siellä ollut teillekin kaksi sopivaa koiraa! Katso Tori.fi ja Pohjois-Karjala, Juuka ja vapaa-aika ja harrastuksien alta lemmikkieläimistä koirasivut. Sieltä tosin toinen teille valmiiksi katsomani koira on jo mennyt:

https://www.tori.fi/pohjois-karjala/Luna_33971717.htm?ca=9&w=1

Paikassa on vielä jäljellä tämä ihana Luna, nuori tyttö. Ihan teidän koiran näköinen, siro ja nätti! Se toinen teille sopiva koira olisi ollut Jessica. Jessica oli outo ja kiehtova. Se näytti toisaalta pikkuruiselta noutajalta, mutta hiipi ja vilahteli kuin kissa. Huomasin, että Jessica tottelee ja on herkkä, jännällä kissamaisella tavalla. Kiehtova ja outo. Ei muistuttanut koiraa, kun oli pienen pienet korvat. Paula sanoikin meille, että sitten oli vielä sellainen koira, jolla oli omituisen pienet korvat. En ole semmoista vielä eläessäni nähnyt. Pienikorvanoutaja.

Luna keskittyi olemaan hellyttävä.

Senja-poika vain vilahtei taka-alalla kuin arka villieläin. Se oli suloisin, kun oli sellainen karvanaama. Emme saaneet siihen kontaktia. Toisaalta en halunnutkaan siihen kontaktia, sillä muuten olisin ostanut SEKÄ Kasperin ETTÄ Senjan Annalle ja vielä Jessicankin Jonille ja Marialle:)

No, Kasperissa, jonka nimesimme Pyryksi, on Pimua kolmen Pimun edestä. Koetin kotona hahmottaa, millainen on koira, joka on 65 senttimetriä säkäkorkeudeltaan. En tajunnut, että koiraa riittää siitä eteen ja taakse. Kasper Pyrynen on aivan valtavan kokoinen.

Eilen katseltiin nettiä ja arveltiin, että kyllä siinä ainakin englannin vanhaa lammaskoiraa on. Tykkäsi harjaamisesta ja pesusta. Leikkelin jopa kakkaiset pyllykarvat, kun oli varmaan kakannut stressiripulia Venäjältä tuollessaan. Nosteli jalkoja kuin jokin opetettu näyttelykoira. Ilmeiseseti Kasper P. tai K. Pyry on ollut kotikoira ja sitä on trimmattu.

Narussakin se oli älykäs. (Fiksumpi kuin Pimu eikä panikoi samalla tavalla kuin Pimu). Se osasi kiertää Meijerin edessä olevan pensaan takaisinpäin, kun talutushihna uhkasi solmiutua pensaan ympärille. Pimu ei osaa sitä tehdä eikä toisaalta haluakaan. Sitä niin suunnattomasti vituttaa fleksissä oleminen.

Nyt Kasper Pyry tuhisee tossa mun takana. Makaa pienellä matolla kuin iso raato tassut suorana. Se haisee hyvältä! (Eilen se haisi koiran paskalta.)

Sydäntä riipaisi muuten vielä K. Pyry pois välittäjän kotoa. Se selvästi koetti nojata isäntään, sitten se koetti tukeutua Paula-siskoon ja ihan vain maanittelemallta ja ympäripuhumalla se saatiin auton viereen. Lopulta isäntä nosti sen autoon. Minua alkoi itkettää ja meinasin sanoa, että otetaan joku muu koira, ei tämä halua meille.

Mutta kun päästiin Lapinlahdelle meidän pihaan, se oloutui heti.

Sisällä Kasper Pyry ei suostu oikein olemaan. Katsoin tänään nettiä ja samannäköisiä versioita on myös kaukaasianpaimenkoirasta. Eli meillä on nyt koira, jossa on ehkä jättiläisvillakoiraa (kihara karva), englannin vanhaa lammaskoiraa (tykkää harjaamisesta ja trimmattavana olosta) ja kaukaasianpaimenkoiraa (tykkäisi olla vain ulkona ja läähättää sisätiloissa, ihan kun sillä olisi koko ajan kuuma, toivottavasti sillä ei ole keuhkoahtaumaa tai jotain sellaista keuhkotautia).

Melko varmaa on, että jokin kaukasianpaimenkoira on mukana geeneissä, sillä Kasper Pyry asettuu poikittain ihmisen tielle, kun ei halua, että tämä menee johonkin suuntaan.

Mukavin paikka tässä talossa Hänen mielestään olisi Annan huone, kun sinne ei ole päästetty ketään eläintä eikä sitä ole kukaan muu kuin Anna reviirikseen osoittanut (pissannut tai merkannut). Annalle tulee vielä kuumat paikat, kun Kasper Pyry alkaa miettiä, miten saa oven auki. Se selvästi pohtii eri keinoja.

Osku-kissan kanssa K. Pyry koetti leikkiä ja loukkaantui kun kolli pötki sähisten karkuun. Mulan Birgitta Kissaneimo liikkuu täällä nyt sohvien ja sänkyjen alla eikä tule edes esiin."

Ärräpäät-shähköpostilistalla otetaan kantaa jo pressanvaaleihin:

Kahtokee muuten meitin uusia nettisivuja: http://www.lapiomies.fi/

Ne ovat meidän firman hallintotiedemaisteri-kirvesmies-it-hirmu käsialaa. Minä en ole edes tekstejä sinne kirjoittanut.

Haavisto olisi varmaan ihan passeli meidän seuraavaksi pressaksi, jos Antonio on vielä mukana kuvioissa. Voisin äänestää Antoniota pressan puolisoksi! Muuten en tiedä. Merja Kyllöstä en tod. halua äänestää. Edes pressaksi. Minua niin alkoi tympiä Saska Saarikosken Kyllösestä muutama vuosi sitten tekemä pitkä juttu Hesarin kuukautisliitteeseen. Siinä Kyllönen läsäytteli suutaan asioita, joita vallan hyvin olisivat voineet olla kenen tahansa kokoomuskökkäreen suusta. Hyvinvointivaltio pitää pelastaa tuleville sukupolville. Voiko latteampaa kokoomustekstiä enää olla?

Sauli Niinistön toivon olevan hyvissä väleissä Sergei Lavrovin kanssa. Minusta heput muistuttavat jotenkin toisiaan ja jos Niinistön taakse tulee kansanliike, ei Niinistökään ole poissuljettu vaihtoehto. Mikäli tietenkin saa juuri minut vakuuttumaan siitä, että oikeasti tällä on sama sävel Lavrovin kanssa.

Joo, meidän uusi koira Juuan ja Vaalimaan kautta Svetogorskista pieraisi tossa mun takana. Pitää viedä se ulos. Vatsansa burbeloittaa uudessa kodissa ja uudessa kotimaassa."

Kasper Pyry oppi äsken lenkillä nostamaan jalkaa. Tähän asti se on tehnyt noloja kyykkypissoja. Koska se tassut liimautuivat täyteen lumipaakkuja, keksin, että se on rodultaan svetogorskilainen lumikoira tai Matin kehittämä länsivenäläinen jättiläisvillakoira.

Löysimme herra K. Pyryn Tori.fi-sivujen avulla Kodittomien eläinten Sos ry:stä: https://kodittomienelaintensos.wordpress.com/ Koirat tulevat raja-asemalle, josta väliaikaiskodit ottavat ne ikään kuin harjoittelemaan kotikoirana oloa. K. Pyryn kanssa samassa erässä Juukaan tulivat Jasu, Senja, Luna ja Jessika eivätkä Jasu, Jessika ja Kasper Pyry ehtineet kovinkaan kauaa Juuan väliaikaiskodissa oloa treenata.

Viisikko tuli melko nopeasti eniten katsotuimpien koirien joukkoon Tori.fissa. Väliaikaiskodin isäntä, joka muuten on koulutettu kuvataiteilija, lähetti illalla tekstarin, jossa kysyi, mitä hurtalle kuuluu ja kirjoitti, että hän jo tottui siihen, että joku löntystelee pitkin pihaa. Kasper Pyry sekä löntystelee että hiippailee. Sillä on myös kaukasianpaimenkoran (netistä luin) jännittävä tapa hiipiä kissamaisesti. Jotenkin sen tassuista ei kuulu rapsutus eikä töminä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi