Pia Valkonen

Tico

ti 28.3.2017

Jäin koukkuun Tori.fi:n koirasivuille. Toiset katsovat rentoutuakseen kissavideoita. Minä metsästän erilaisia sekarotuisia yhdistelmiä. Sitten kun Pimu on supervanha tai kuollut, hankimme jonkun mielenkiintoisen narttukoiran ja alamme teettää mix-pentuja. Border-tai australianpaimenkoiranarttu olisi käypänen. Sitä voisi risteyttää kultaisen noutajan kanssa. Pimun pennuista tuli onnistuneita.

Tosin Murusta kasvoi helposti stressaantuva, mutta se ehkä johtui paljolti - ei pelkästään - ympäristöstä. Muru sai raivarin, kun koetettiin pitää laumaa tarhassa. Se heittäytyi dramaattisesti aitaa vastaan, kun joku kulki Linnansalmentiellä. Kun otimme koiran sisälle, sen sydän läpätti kuin lampaansaparo. Sama ilmiö on Pyryssä. Se ikään kuin lumoutuu Oskun tuijotuksesta, tärisee ja haukkuu käheää epätoivoista haukkua, kissalla on siihen henkinen yliote, ja lumouksen saa rikki vain äkäisellä komennolla ja kiinnittämällä koiran huomio muuhun.

Pyry makaa jalkojeni juuressa ja puhisee. Puhinasta ja ähinästä tulee mieleen vanhan jengin Hyttisen Risto. Risto sanoi Hilkan koiria ähväteiksi. Pyrykin on välillä Ähvätti, mutta useimmin Puhvetti. Se ei oikeastaan hengitä äh, äh, vaan puh, puh. Eilen ajelimme Pyry kanssa kahden Maaselästä Varpaisjärven S-marketiin, kun Pimulla tahoi jossain hankimetsässä. Ostin muun muassa pussillisen Porokylän karjalanpiirakoita. Ojentelin niitä Pyrylle takapenkille ja niinpä siinä ratissa aterioidessa ajoin Rokuan tienviitan ohitse.

Yht´äkkiä olimme jossain t-risteyksessä ja viitassa luki taaksepäin Petäys.

Mulan Birgitta Kissanheimosta ei tänään ole ollut muuta havaintoa kuin keittiön sohvan päällisen hapsujen hienoinen havina. Pitää varmaan lenkkeillä aamupäivällä. Auto on kuorrottunut lumijäällä.

Tori.fi:n sivut sisältävät pienoistarinoita. Espoolainen akita Tico etsii kotia, sillä emäntä sairastaa vakavaa masennusta.Tico on tuotu Virosta ja sen myyntisivulla annetaan koirasta realistinen kuva. Tico räyhää remmissä ja on aggressiivinen ruokakupilla sekä luistaan. Oikeat koiraihmiset eivät moisesta hätkähdä. Ticon emäntä sanoo, että koira tarvitsee jämäkän ohjauksen. Akitoja on sekä amerikkalaisia että japanilaisia ja koska se on jalostettu alunperin suurriistan metsästykseen, se pyrkii dominoimaan eikä ole miellyttämään pyrkivät koirarotu.

Loviisassa on myynnissä usempirotuisia mixejä. Eniten pennuissa vaikuttaisi olevan leonberginkoiraa. Pentueen omistaja kirjoittaa, että koirilla on elinikäinen palautusoikeus. Pennuttaja ei nimittäin kestä, että hänen koiriensa jälkikasvusta tulee kiertopalkintoja. Muistan, että Paula-siskon ja Villensä ajokoiranpennuista haettiin joku pois, kun olot olivat uudessa kodissa liian karut. Pentu lähti sittemmin uudestaan maailmalle.

Pyryssä eri rodut vaihtelevat niin kuin Pimussakin. Eilinen autoilu oli Pyrylle ilmeisesti liikaa. Kun tultiin sisälle ja istuin lukemaan tentteihin, se tarttui villasukkaani ja kiskoi niitä irti. Aina, kun sain sukan takaisin jalkaani, se piti vetäistä irti. Sitten se nukahti villasukkani kärki toisen jättiläismäisen kulmahampaaseen tarttuneena. Irroitin sukan varovasesti hampaasta ja koira jatkoi uniaan vain hieman havahtuen. Ihan vauva se on.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi