Pia Valkonen

Vihreiden laulava ja naurava puoluekokous

Nyt ne laulaa

la 17.6.2017

Olen seurannut koko päivän vihreiden puoluekokousta netistä. Parasta ovat olleet puoluekokouspuheet. Niitä kuuntelin korvat höröllä Vasemmistoliiton puoluekokouksissa Jyväskylässä 2010 ja Tampereella 2013.

Nyt ne alkoivat laulaa: "Ei ole muuta antaa kuin oma nuoruutein!"

Yksi laatikko ääniä oli jäänyt Helsinkiin. Ne oli käyty hakemassa autolla. Ääntenlaskijat ovat pulassa, sillä ääniä on ilmeisesti annettu ennätyspaljon ja äänestyssysteemi on monimutkainen demokratian varmistamiseksi.

Matilla oli hauskaa ruokaa tehdessä. Lepattavan perhosen näköinen nuori nainen puhui kansallisperhosista, nuori mies lemmikkieläinten oikeuksista ja hyönteisetkin saivat osansa. Vihreiden puoluekokouksissa ei jatkossa syötäisi jauhotoukkajauhelihaa, koska "viimeaikaisen tutkimuksen valossa hyönteiset tai osa niistä on kognitiivisesti kyvykkäitä". Vihreiden puoluehallitus huomautti vastauksessaan, että eettisestä näkökulmasta hyönteissyönti ei ole yksinkertainen asia, vaikkakin hyönteisissä on ihmisten aivoille välttämättömiä proteiineja ja muun muassa SKP:n entinen ujo varapuheenjohtaja Lena Huldén, Helsingin yliopiston soveltavan lääketieteen dosentti, on laskenut, että maailman proteiinivarannot ovat hyönteisissä.

Aivan ihanaa porukkaa vihreiden puoluekokouksessa! Nuorta, raikasta, hyväntuulista. Vauvoja liekutettiin ja nuorimmat vihreät keikkuivat jo esiintymislavan portailla. Ainakin netin perusteella ihan eri tunnelma kuin vassareiden puoluekokouksessa. Joskin ilmeisesti kesän 2016 Oulun vassukokous on ollut historian hyvähenkisin, näin kirjoitti Pia Lohikoski (kommarivassari).

Muistelen, että vihreät salli jäsenistönsä kurmottaa hallitusvihreitä edellisessä puoluekokouksessaan. Sekin oli ihan eritoista kuin vassuleilla kesällä 2013, jonka jälkeen vassulit aloittivat noitavainot.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi