Pia Valkonen

Jethro Rostedt

pe 25.8.2017

Pitää hakea uusi pieni sohva keittiöön. Sen jälkeen keskustelemme puoli vuotta siitä, miten päin keittiön pöydän pitäisi olla. Ongelma on se, että keittiömme on pitkä putki ja pöytä poikittain katkaisee tien astianpesukoneelle tai pöytä pitkittäin vie niin paljon tilaa, ettei pöydän päihin voi asettua istumaan.

Uusi sohva oli Suomen huonekalumarkkinoiden halvin. Sillä aikaa, kun koirat kaivavat pehmusteisiin reiän, toivon, että siinä menee tovi, Matti voi suunnitella Saabin istuimista viritelmää keittön nurkkaan. Toisena vaihtoehtona keittiöön on pyöreä pöytä. Meillä olisi sellainen osina vintillä, mutta jokin Mattia tökkii. Pöydän alkunperä on hänelle tuntematon ja se liittyy edelliseen elämääni liiaksi.

Jos nykyinen viritys lähtee keittiöstä kaatikselle tai jonnekin lukuisista teollisuuskonteistamme, lähtee talosta viimeisiä merkkejä Hilkka Mannermaasta. Vielä minulla on muutama arkitakki - tai siis sellainen nappipusero, joka on mukava heittää kotioloissa teepaidan päälle. Pirjolla on varmasti vielä Hilkan puukalusto. Minä kyllä haluaisin säilyttää keittiösohvahirvityksen vuodesohvamekanismin takia. Annalla on jäljellä toinen Hilkan hylkäämistä raheista. Hilkan muuttaessa Oravikoskelta Lapinlahdelle pienempään rivitaloasuntoon, piti osa hänen tavaroistaan sirotella pitkin ja poikin. Kirjoja meni Vasemmistonaisten kirjatorilla ja kaikkein arvokkain juttu on runoanalyysiin tarpeellinen opiskelumoniste 1970-luvulta, se on ihan pätevää tekstiä edelleen, tosin hautautunut taas arkistoihini, kun en sitä äsken löytänyt.

Hain eilen Larry Shinerin Invention of Artin R-kiskan pakettipalvelusta. Palvelu oli ystävällistä, vaikka minulla ei ollut enää Schenkerin tekstaria paketista. Tästä ne opiskelut taas alkavat.

Huomenna olisi Iisalmessa Aekamatka -tapahtuma. Tosin luvassa on sadetta ja Maria tulee umpiväsyneenä viikonlopuksi kotiin. Viime viikonlopun Puumalan-keikka tuntui hieman kohtuuttomalta, mutta hyvin me Railin kanssa klaarattiin - Maria ei polttanut päreitään kertaakaan ja näki vielä Ville Haapasalonkin livenä auton ikkunasta.

Iisalmi on tänä kesänä tuntunut tosi mukavalta naapurikaupungilta. Aekamatkassa kiehtoisi tietenkin puistopiknik. Toisaalta jos me nyt aletaan täällä kotona panna hyrskynmyrskyn, voi olla, että koko viikonloppu menee kirjakasojen kantamisessa yläkertaan. Matti on luvannut minulle kirjahyllyjä. Vastapainoksi aviomies saa käynnistää suuren Saabin kierrätyspenkkien sohvasuunnittelun.

Panettelin Jethro Rostedtia taannoisessa kirjoituksessani. Jethro oli kutsuttuna muutama viikko sitten Iisalmen Louhenkadun tapahtumaan. Louhenkadulla sijaitsee kahvila Hilla, josta on tullut suosikkimme sekä Ihanat Kurvit -kauppa, josta vielä aion ennen kuolemaani hankkia ärtsyn korsetin ja pitää vaikka vittu mustikkametsässä reisihousutaskujen ja Sasta-erätakin alla. Louhenkadulla lisäksi on ihan perinteinen vaatekauppa, josta ostaisin vaatteita, jos ylipäätänsä jostain vaatteita ostaisin. Viimeksi olen itselleni hankkinut kahdet työhousut Lapinlahden K-Raudasta.

Hannulan Ulla puolusti Jethroa tekstaritse: "Nyt sinä Pia järkytyt! Minä olin Louhenkadun päivillä ja kävin Jethroa moikkaamassa, sain nimmarin. Sain lahjaksi Jethron kirjan kaveriltani - sain nimmarin siihenkin. Jethro on hyvä tyyppi, osaa nauraa itselleen ja hänen ohjelmansa katsoin tabletin kautta talvella, ne piristivät ja nostattivat mieltä. Itsetuntokin koheni, kun nauratti niin pirusti - kertoili töistään ja perhe-elämästään. Jethro ei ole elvistelevä tyyppi, ihan tavallinen kaveri, joka on pikku poikana myynyt partion kalentereita ja äitinsä Oriflamen meikkejä, että saanut itselle rahaa ja siitä alkanut kiinnostaa myyntiala, jossa oli saanut näyttää taitonsa, että pääsi kiinteistöfirma Aninkaisen johtoon. Oli kiva rupatella."

Itse asiassa luin mielenkiinnolla Hesarin Kuukausiliitteestä jutun Jethro Rostedtista viime keväänä, mutta sitten päätin lakata tykkäämästä ilmiöstä, kun luin, että heebo on liittynyt kokoomukseen. Sen verran pitää nyt ottaa takaisin ja ajatella, että eivät kaikki kokoomukseen liittyjät tai kokoomuksen äänestäjät ole ääliöitä. Hieman harhaan johtuneita vain!

http://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000005110800.html

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi