Pia Valkonen

Eroan Vasemmistoliitosta

pe 1.9.2017

Hei, eroan Vasemmistoliitosta. En ole tämän vuoden jäsenmaksua sen vuoksi vielä maksanutkaan. Perustelut eroamiselleni ovat moninaiset. Lapinlahden vasemmistoa puheenjohtaa aviomieheni Matti Valkonen, jolle tämä viesti myös menee. En ole alun perin lapinlahtelainen, en edes pohjoissavolainen, vanhempani olivat maalaisliittolaisia. Minulla ei ole mitään vasemmistolaista perinnettä eikä Lapinlahden vasemmistoon "oteta" mukaan uusia, taustattomia tai muuten muukalaisia.

Lisäksi olin vuosina 2007-2013 puolueen uskollinen soturi. Vuoden 2013 puoluekokous, olin edustajana sekä Jyväskylässä 2010 että Tampereella 2013, oli hätkähdyttävä. Se oli rakennettu niin, että ensimmäiset puheenvuorot saivat sellaiset puhujat, jotka sanoivat, että tässä puoluekokouksessa ei hallitusasioista Vasemmistoliittoa arvostella. Puoluekokouksen jälkeen alkoivat noitavainot. Aloitin oman lähtölaskentani silloin. Toki ymmärrän, että Oulun 2016 puoluekokous oli aivan toisenhenkinen. Esimerkiksi Pia Lohikioski sanoi haastattelussaan, että Oulun kokous on ollut hengeltään paras, mihin hän on osallistunut. Vaikka olisin ollut kannattamassa lämpimästi Li Anderssonin ja muiden puolueen johtohahmojen valintaa, olin jo lakannut toimimasta.

Tuli sellainen olo, että siinä vaiheessa, kun Uusi Vasemmistoliitto saavuttaa Ylä-Savon, olen maannut kuolleena haudassani (Etelä-Savossa Puumalassa) jo vuosia.

Vasemmistoliitto menee hyvään suuntaan ja Lapinlahden vasemmisto jatkaa turvallisesti joskus ammoin SKDL:n aikana syntyneellä vakaalla ja perinteisellä linjallaan. Naiset ovat sihteereitä ja kahvinkeittäjiä, miehet johtavat puhetta.

Tämän viestin jälkeen teen hakemukseni vihreisiin. Sieltä minä vasemmistoliikkeeseen 1990-luvun alkupuolella eksyinkin. On tässä turhautusta siihenkin, että Vasemmistoliiton kannatusluvut (nousut ja laskut) joudutaan mittaamaan prosenttiosuuskien kymmenyksissä, vaikka me järjestöväki vedettäisiin vaalikelkkoja peräsuoli kuinka pitkällä.

Keskustelemme täällä Lapinlahdella mahdollisesta jatkosta Iisalmen, Lapinlahden ja muutaman muun ympäristökunnan yhteisestä maaseutulautakunnasta ja minun mahdollisesta lautakunnan jäsenyydestä ihan perhepiirissä. Jos vasemmistopiiri on sitä mieltä, että en voi lautakunnassa jatkaa (tai aloittaa työskentelyä siinä), asia on minulle ok. Minulla on lautakunnassa kiva varajäsen (Airi Kumpulainen), joka asuu maalla, ymmärtää maaseutuasioista ja varmaan ottaisi päävastuun lautakunnassa työskentelystäkin.

Olen hoiperrellut poliittisesti sinne tänne, kiitos aviomiehelleni kärsivällisyydestä. Lakkaan täten lisäksi tallomasta myös aviomiehen varpaille:)

Terveisin
Pia Valkonen

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi