Pia Valkonen

Reidar Särestöniemen piilokuvia

Kokemuksia ja taidetta aviomiehen kanssa

pe 26.7.2019

Johan tuli kontattua ja ryömittyä alkuviikosta tämän avioliiton pohjamudissa, mutta myös pohjavirroissa. Luin luovan omaelämäkerran kirjoittamista päiväkirjat Matin ja minun suhteen alkuvaiheesta.

Ei se kaunista ollut, mutta varmasti puhdistavaa. Olen minä opetellut tässä avioliitossa jotain. Osaan nykyään pestä itse lattiakaivot. Ei tässä kauaa mene, kun osaan avata tukkiutuneen viemärin. Seuraavat 15 vuotta ja osaan asentaa lavuaareja poistoputkineen!

Minusta tulee vielä Pohjoismaiden parhain lattiakaivonputsausmestari. En ollenkaan hämäänny sen edessä, että lattiakaivon kansi koettaa kiinnittyä viemärinaukkoon hiuksien tai pitkien koirankarvojen avulla.

Ja oikeasti. Kun on putsannut lattiakaivon, näkee työnsä jäljet. Tässä pitkätukkaisten perheessä putsaus on tehtävä useasti. Muuten suihkuttelemme taskulämpimän tai pissanlämpimän suihkuveden kerrostuessa suihkuhuoneen lattialle nilkkoihin ylettyvänä.

Kaunein ja riipaisevin rakkauselokuva, jonka olen nähnyt, on Kitchen Sink. Se oli varmaan Tampereen lyhytelokuvajuhlilla vuonna1989. Tämähän on ihan Matin ja mun suhteen metaforinen kertomus:

https://www.youtube.com/watch?v=pcfSiDzBJF8

Eilen lähdettiin liikkelle aamusta. Käytiin Kuopiossa rakennusmontun pohjalla yhdessä, sitten ajettiin Rautalammille, lounastettiin yhdessä kultturellissa Malisen talon kahviossa, Matti vaappui sitten vaarallisesti samaisen talon katolla, tsekattiin tuulimyllyn siivet, katsottiin Reidar Särestöniemen ja hänen rakastettuna Yrjö Kaijärven yhteisnäyttely, käytiin tsekkaamassa Kallaveden rannalla yksi lattiajutska, matkustettiin Riistavedelle tarkastamaan maalaustyömaa, kahviteltiin Muuruveden venerantakahviossa ja ajettiin Lapinlahden K-marketin kautta kotiin.

Kotona Matti keitti varhaisperunat ja pilkkoi omavaraistalousasiantuntijan kasvattamia tillejä, retiisejä sekä sipuleita ja viipaloi sillin. Minä kävin vielä Annalle S-marketissa ostamassa Marie-keksejä, kun en K-marketista muistanut.

Täydellinen päivä. Yöllä istuin pihalla riippukeinussa ja ihmettelin yötä.

 Työmaalta löytynyttä taidetta Kuopiosta.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi