Lakiasiain koulutusta tänään, vielä hetkisen mietin Suomen ortodoksisen kirkon asioita

ma 22.2.2021

Tänään opiskelen työsuhdelakeja ja työnjohto-oikeuden ulottuvuuksia Seppo Hoffrénin konsulttitoimiston esimiesvalmennuksessa. Koulutus on zoomissa ja zoomiin pääsee 15 minuutin kuluttua. Koetan muistaa pestä hampaat ennen sitä.

Lähetin aamulla Hesarin toimittaja Tommi Niemiselle viestin, että hänen juttunsa Kolmen piispan skisma kaipaa jatkojuttua tai jopa paria. Googlailin tohtori Jaakko Olkinuoraa ja löysin mainion Analogi-lehden haastattelun vuodelta 2013. Siinä huippukoulutettu Olkinuora ajattelee opiskelevansa kokiksi, sillä on Organisaatiolle on aivan samantekevää, onko hän tohtori vai kokki. Saattaa olla jopa niin, että Organisaatiossa olisi enemmän työpaikkoja seurakunnan ruokalakokille tai seurakunnan pitopalvelijalle kuin teologian tohtorlle.

Samassa vuoden 2013 Analogin kolmosnumerossa Mikko Junes kirjoitti pappien epätoivoisesta tilanteesta. Mikko Junes on entinen toimittaja. Aamun Koiton toimitussihteerini Maria Hattunen arveli Junesta entiseksi kommunistiksi, sanoi tämän aivan pelästyneenä, että semmoinen on Organisaatioon pesiytynyt, nauroin sisäänpäin, sillä vuoden päästä yhteisestä palaveristamme minä menin SKP:n edustajakokoukseen Vantaalle, varmaan Mikko Junes on entinen kommunisti, aivan, aivan ja minä olen Ylä-Savon neito, ajattelin silloin ilkeästi. Jos vaikka Mikko Junes olisi entinen kommunisti, olisihan se hienoa, mutten minä sellaista hänestä 1980-luvun lopun toimittajaopiskelijakuvioissa Tampereella tunnistanut.

Enivei ja hui hai. Mikko Junes kirjoittaa Jaakko Vainion tutkimuksesta Itä-Suomen yliopistossa. Tutkimuksen otsikko: ”Toivon että joku muuttuisi. En tosin usko siihen.” Papiston työhyvinvointi Suomen ortodoksisessa kirkossa. Itä-Suomen yliopiston filosofinen tiedekunta, teologian osasto, ortodoksisen teologian koulutusohjelma, käytännöllinen
teologia. Kevät 2013."

Nyt tosiaan ajattelen, että olisipa ollut työnohjaajan ja työyhteisösovittelijan koulutus minulla jo 2000-luvun alussa, kun päätoimitin Soleaa ja Aamun Koittoa. Ehkä juuri niissä hommissa tönäistynä työnohjaajan koulutuksen hankin. Keskiviikkona minulla on haastattelu Helsingin psykoterapiainstituutin työyhteisösovittelijan koulutusohjelmaan.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi