Pia Valkonen

Pilven reuna aamupäivällä loppuun

ti 14.9.2021

Voi jumpe, oli pakko rykäistä Hannu Mäkelän Pilven reuna aamupäivällä loppuun. Kirjan viimeisten sivujen aikana lämmitin eilistä Matin ja Liisan aseman frutti de mare -kotipitsaa. Tuli tilattua jättikokoinen pitsa. Sitä on vielä iltapäivän välipalaksikin.

Olisin laskenut palkat, mutta kaiken yleis- ja pärstäkerroinpalkankorotusten syhräämisen jälkeen avasin uuden palkkatapahtuman, jonka tallenna-näppikset jäivät läppärissä alatyökalupalkin alle. Evry-Jydacomin neuvojana oli lempparineuvojani, joka ei polttanut kanssani päreitään.

En saanut tällä vitun paskalla halpapöntöllä otettua edes kuvakaappausta ruudusta. Joku atk-nykerö väänsi uuteen palkkatapahtumaan minulle tallenna-näpyttimet, mutta siitä huolimatta viimeiset rivit palkkatapahtumasta eivät halunneet näyttäytyä. Toivottavasti en tarvitse niitä, sillä en jaksa enää tapella.

Tämä oli työosuus merkinnässäni. Syön lopun jättiläispitsasta ja otan mukaan chilichimsiä. Uunissa muhii paisti. Muhikoon vielä tunteja. Sataa. Aivan solkenaan. Ajattelin pyöräillä postilaatikolle, mutta en tiedä. Ei ihan nappaa, sillä tuuleekn vielä.

...

Nyt teen verottajan ilmoitukset elokuulta. Palkat laskin ja maksoin. Maksoin kasan laskuja ja verot. Ay-maksut pitäisi nyppiä palkkalaskelmasta, sillä en osaa tulostaa maksuosuuksia palkanlaskennasta enkä jaksa kysyä, mistä semmoiset tulosteet otetaan.

...

Tein puoli päiväkirjaa merkintöjä Hannu Mäkelän Pilven reunasta. Kaksi pientä hieman irrallista sanaa välissä pisteet kuin lauseet selvitti oikeastaan koko kirjan ja minäkertojan, toimittaja Ilmari Nybergin, suhteen epävakaaseen E:hen, joka aina välillä ikään kuin häviää miehensä ulottuvilta. Noin vain. Vipsistä.

"... pahempaa oli se, että hänen syntymäpäivänsä lähestyi ja hän kertoi matkustavansa silloin maailmalle ja kaupunkiin, jossa minä puolestani en koskaan ollut käynyt. München. Olutparatiisi." (Hannu Mäkelä Pilven reunalla s. 158)

Orastaviin epäilyksiinsä minäkertoja päättää suhtautua näin: "No, sitä oli vielä turha surra."

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi