Pia Valkonen

MTV3:n uutisissa Halil Gurhanli sanoi, että Turkki on ostanut ilmantorjuntaohjuksia Venäjältä

Tilasin oitis Le Monde Diplomatiquen

ke 18.5.2022

Heti kun uskalsin nousta vällyjen välistä - oli kylmä yö enkä illalla lämmittänyt - avasin MTV3:n uutiset. Tikkisen Hannele oli tekstaroinut, että politiikan tutkija Halil Gurhanli on asiantuntijana maikkarin aamussa.

Halil Gurhanli sanoi, että Turkki on USA:n pakotteiden kohde, sillä on ostanut Venäjältä ilmantorjuntaohjuksia. Jotain vielä Gurhanli sanoi Iranista, mutta se meni minulta ohitse, kun nieleskelin. Yle ei kerro meille kaikkea. En tiedä, mistä se johtuu, mutta tässä yhteydessä olisi ollut mukava, jos Ylellä oltaisiin googlattu omille sivuille ja pengottu asiaa:

Ylen Jani Parkkari on kirjoittanut asiasta vuonna 2019: "Erdogan: Turkki ei peräänny ohjuskaupasta Venäjän kanssa, Yhdysvallat on varoittanut ilmatorjuntajärjestelmän vaarantavan F-35-hävittäjäkauppojen toteutumisen."

Voihan olla, että Yle ei halua nyt mitään julki, mikä voisi mutkistaa Suomen Natoon liittymistä. Äsken MTV3:n aamussa oli esillä se, mitä Erdoganin vihjailu Suomen ja Ruotsin kurdijärjestöyhteyksistä merkitsee.

Voiko se merkitä sitä, että Suomi joutuu karkottamaan maasta kurdeja?

Onpa mutkallista. USA ja PKK ovat kimpassa Isisiä vastaan. Tässä siivu MTV3:n uutisesta:

"– Pelkästään se, että näkyy PKK:n lippuja ja sen johtajan Abdullah Öcalanin kuvia kaikissa mielenosoituksissa ja jossain kurdiryhmien aktiviteeteissa, se jo sinällään nähdään Turkissa jonkinlaisena rikkeenä.

Tässä vaiheessa pelikentälle astuu myös Yhdysvallat, joka tukee Alarannan mukaan Syyrian demokraattiset voimat -nimellä kulkevaa kurdiryhmää, jonka ydin Kurdistanin työväenpuolue PKK on.
Yhdysvallat siis pyrkii tukemaan terroristijärjestö Isisin vastaista taistelua, josta Turkki taas ei ollut innostunut."

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pkk-puolue-on-turkin-musta-piste-joka-saa-maan-syyttamaan-terrorismin-tukemisesta-suomeakin-jo-pkk-n-lippujen-nakyminen-nahdaan-rikkeena/8428154#gs.12u5r8

Nyt alan kuunnella Risto E. J. Penttilää Maikkarin aamussa. Herrajukara, tämäkin piti elää. Että kuuntelen jotain viheliäistä nusua.

PS. Korjasin Halil Gurhanlin sukunimen jo kirjoituspäivänä. En kuitenkaan saanut korjausta otsikkoon. Ja jossain kohtaa korjaaminen oli jäänyt keksen. Minulta menevät heplosti konsonantit sekaisin. Kodin Pellervossa, tilasin lehden, sillä noh, arvelin, että se kiinnostaa minua; reseptejä ja puutarhavinkkejä, jee, niin kiinnostaakin! Lehdessä oli Anneli Kannon jatkis Isoäidin neliöt - ihan mahottoman hyvä jatkis onkin. Ja siinä oli hellyttävästi dekonstruoitu nimihenkilön Armin whatsapp-viesti.

Vietissä oli mahdottomasti krjoitusvihreitä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi